Sorin Cîmpeanu: Creșe, grădinițe, școli cu prezență fizică până la rată de infectare de 6 / După depășirea pragului, rămân deschise doar creșele și grădinițele; nu mai sunt permise nici orele remediale / Învățământul special, o excepție (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Creșe, grădinițe, școli cu prezență fizică până la rată de infectare de 6 / După depășirea pragului, rămân deschise doar creșele și grădinițele; nu mai sunt permise nici orele remediale / Învățământul special, o excepție (VIDEO)
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun Sănătate-Educație privind regulile în școli este în formă finală, însă va fi semnat formal abia după ce va primi undă verde din partea CNSU. Scenariile stabile, spune el, sunt în cea mai mare parte cunoscute – astfel, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică cât timp rata de infectare în localitate este mai mică de 6 la mia de locuitori; când este depășit pragul, creșele și grădinițele rămân deschise, însă elevii intră în online. Învățământul special se va desfășura cu prezență fizică și peste acest prag.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre scenariile pentru creșe, grădinițe, școli și învățământul special

„Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție – învățământul special. De altfel, pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, a declarat ministrul Educației, într-o conferință de presă desfășurată miercuri.

Ordinul comun Educație-Sănătate este în formă finală, spune Sorin Cîmpeanu.

„Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în formă finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vom fi abilitați de CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. (…) Sunt precizate, de asemenea, și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să venim la dumneavoastră și credem că am acoperit de data aceasta toate situațiile posibile”, a adăugat oficialul.