Decizie oficială CNSU: București și Ilfov nu intră în carantină. Raed Arafat a făcut anunțul

Decizie oficială CNSU: București și Ilfov nu intră în carantină. Raed Arafat a făcut anunțul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ultimele zile s-a vorbit despre mai multe scenarii pentru București și Ilfov, măsuri urgente pe fondul valului 4 de COVID-19. Astfel, s-au propus introducerea pașaportului verde pentru accesul la mai multe activități, respectiv carantinarea zonei metropolitane.

Între timp, vineri, 15 octombrie, comitetul tehnico-științific din subordinea CNSU nu a aprobat propunerea INSP, de a institui carantina în București și Ilfov. Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne, a anunțat că decizia adoptată va fi înaintată către CNSU.

Anunțul lui Raed Arafat, despre scenariul carantinării Bucureștiului și Ilfovului

Astfel, informațiile comunicate în urmă cu câteva ore au fost semnate, oficial.

„Astăzi (vineri-n.r.) a avut loc întâlnirea grupului tehnico-știinífic cu care ne-am consultat pe propunerea INSP-ului de carantinare a zonei București-Ilfov. Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina Bucuești-Ilfov. Asta va fi propunerea care va merge către CNSU și care în cursul zilei de astăzi va fi pezentată miniștrilor și membrilor CNSU și premierului”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, în cadrul conferinței săptămânale.

Vineri, rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din județul Ilfov la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane