Cod galben de caniculă în Capitală și 14 județe din sudul și vestul țării

Cod galben de caniculă în Capitală și 14 județe din sudul și vestul țării
Foto: myballard.com

Meteorolgii au emis o atenționare meteorologică pentru miercuri și joi în toate regiunile din Câmpia de Vest, sud-vestul Transilvaniei și Câmpia României.

Potrivit site-ului Meteoromania, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 38 de grade Celsius. Indicele de confort termic va depăși pragul critic de 80 în vestul și sudul țării și local în restul teritoriului.

Prognoza meteo în intervalul 23-25 august:

În țară

Marți, vremea devine călduroasă în majoritatea regiunilor din țară. Cerul va fi mai mult senin, cu unel înrorări în zona Carpaților Orientali, unde izolat vor fi averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă în jurul valorii de 22 de grade.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în Câmpia de Vest, sud-vestul Transilvaniei și Câmpia României. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade Celsius.

Joi, vremea se menține la fel de călduroasă. Cerul va fi variabil, iar temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorii de 37 de grade, în timp ce temperaturile minme se vor situa în jurul valorii de 22 de grade.

În București

Marți, vremea va de veni călduroasă, cu cer mai mult senin. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă de 20 de grade.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, caniculară în timpul după-amiezii, cu o maximă termică de 34-35 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 18…20 de grade.

Joi, vremea se menține la fel de călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla sla până la moderat. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16..18 grade Celsius.

Meteorologii au emis Cod Galben de caniculă

Embed: " />