Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe. Vezi prognoza meteo

Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe. Vezi prognoza meteo

Din păcate avertizările meteorlogice Cod Galben de ploi și vijelii nu prea stau departe de România. Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie în intervalul 25 iulie, începând cu ora 18:00 și până la 26 iulie, ora 21:00, în 16 județe din sud, sud-vestul și centrul țării vor fi averse, care vor depăși local 20…25l/mp și izolat 60l/mp.

Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de intensificări de vânt, descărcări eletrice și posibil grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte regiuni, îndeosebi în Transilvania și zona Carpaților Orientali, dar pe suprafețe mai restrânse.

În țară

Luni, vrema va deveni instabilă în partea de sud, sud-vest și centrul țării. Vor fi averse, înnorări și descărcări eletrice. Temperatura maximă va fi cuprinsă între de 21…22 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi cuprinsă în jurul valorii de 12…22 grade.

Marți, vremea rămâne la fel de instabilă, cu cer temporar noros. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cele minime în jurul valorii de 23 de grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi în general instabilă, în vestul, centrul, nordul țării și zona de munte. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 23…33 de grade, iar cele minime, între 11 și 21 de grade.

În București

Luni, vremea va fi în general călduroasă, cu cer variabil. Vor fi înnorări temporare și averse. Temperatura maximă va fi de 31 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17…19 grade.

Marți, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse. În curul după-amiezii vor există descărcări eletrice, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 26…32 grade. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade Celsius.