Cod galben de ploi şi vijelii în 19 judeţe şi în Bucureşti. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo de weekend

Cod galben de ploi şi vijelii în 19 judeţe şi în Bucureşti. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo de weekend

Vremea însorită cu care a început luna mai se lasă acum aşteptată. Meteorologii anunţă ploi şi vijelii în acest weekend, iar sâmbătă dimineaţă intră în vigoare şi o avertizare Cod Galben în acest sens, valabilă pentru jumătatea estică a ţării.

Potrivit ANM, în intervalul 19 mai, ora 10:00 – 20 mai, ora 21:00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând cu sud-estul extrem al României și va cuprinde jumătatea estică a teritoriului.

Vor fi averse de ploaie, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat, va cădea grindina. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, izolat 40 l/mp.

Fenomenele se vor semnala sâmbătă mai ales în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei și zona Carpaților de Curbură, iar duminică în special în Moldova și zona Carpaților Orientali.


Foto: meteoromania.ro

PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND-UL 19-20 MAI

În țară

La noapte cerul va prezenta înnorări în centrul, sudul și estul țării, unde local va ploua. Cerul va fi variabil în restul teritoriului, doar izolat semnalându-se ploi de scurtă durată, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele vor fi de 5 grade în depresiuni, 15-17 grade în Delta Dunării și pe litoaral.

Sâmbătă vremea va fi în încălzire față de vineri, dar general instabilă în jumătatea de est a țării. Cerul va fi mai mult noros în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei și Carpații de Curbură, unde pe arii extinse vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice și intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat, vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări incepând de după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 şi 18 grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

Duminică vremea va fi instabilã în nord-estul ţãrii şi zona Carpaţilor Orientali. În aceste zone se vor semnala înnorări accentuate și averse  însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Spre seară și noaptea, în vest vor fi înnorãri şi local averse însoţite de descãrcãri electrice şi de intensificãri ale vântului. Maximele vor fi între 21-30 de grade, minimele între 8-18 grade.

În București

Sâmbătă vremea va fi mai caldă decât vineri, dar va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări, mai accentuate spre după-amiază. Noaptea se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Minimele vor fi de 13-14 grade, iar maximele de 24 de grade. Presiunea atmosferică va fi în ușoară scădere.

Duminică cerul va fi variabil. Se vor semnala înnorări și ploi de scurtă durată după-amiază. Vântul va fi slab pâna la moderat. Maximele se vor situa între 24-25 de grade, iar minimele vor fi de 13-15 grade. Nu vor exista modificări seminifcative ale presiunii atmosferice.

Pe litoral

Vremea pe litoral va fi instabilă la sfârșitul acestei săptămâni. Cerul va fi temporar noros, în special sâmbătă, când de asemenea vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat . Sâmbătă, maximele vor fi între 19 și 21 de grade, iar minimele între 15 și 17. Duminica, maximele se vor sita în jurul valorilor de 19-24 grade și minimile între 15-19 grade.Temperatura apei mãrii va fi cuprinsã între 16 şi 20 grade.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)