Cod galben de inundații în 11 județe: Care sunt zonele afectate (VIDEO)

Cod galben de inundații în 11 județe: Care sunt zonele afectate (VIDEO)

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râuri din 11 județe. Avertismentul este valabil începând de luni de la ora 12:00 şi va expira marți, la ora 18:00. De asemenea, se menţine codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre până la finalul lunii martie.

Cod galben de inundaţii vizează râuri din judeţele Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

”Este o atenţionare hidrologică emisă duminică pentru intervalul 26.03.2018 ora 12:00 – 28.03.2018 ora 18:00 râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui , Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Băbeni, Călmăţui, Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Neajlov, Buzău – afluenţi bazin mijlociu, râurile mici din Dobrogea”, a declarat Nicolae Tudorache, hidrolog de serviciu INHGA.

Acestea sunt determinate de precipitaţii, dar şi de topirea stratului de zăpadă.

Totodată, se menţine codul portocaliu de inundaţii pe Dunăre. Avertizarea este valabilă până în data de 31 martie şi vizează creşteri importante de debite şi posibila depăşire a cotelor de apărare pe Dunăre, pe sectorul Hârşova – Brăila şi în Delta Dunării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: