ALERTĂ METEO: Cod galben de ninsori în mai multe județe

ALERTĂ METEO: Cod galben de ninsori în mai multe județe
Foto: pixabay.com

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol, valabilă de luni seară, în 14 judeţe.

Mai precis, în intervalul 30 martie, ora 22 – 01 aprilie, ora 10, se vor semnala ”în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie)”.

Județele afectate sunt Mehedinți, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea.

Totodată, meteorologii au emis și o informare de vreme deosebit de rece şi precipitaţii mixte ce vizează majoritatea regiunilor din țară, în intervalul 30 martie, ora 22- 02 aprilie, ora 10.

”Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral”, potrivit meteoromania.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe