Cărți despre tragedia din ”Colectiv”, furate chiar la lansare: ”Românul nu se dezminte…”

Cărți despre tragedia din ''Colectiv'', furate chiar la lansare: ''Românul nu se dezminte...''

Cartea ”Arsura umblă după trup”, o colecție de versuri în memoria victimelor din ”Colectiv” semnată de Viorica Răduță, a fost lansată pe 1 noiembrie, la o librărie Humanitas. La finalul evenimentului, reprezentanții editurii Next Page, cea care a tipărit cartea, au constatat că 25% dintre exemplare au dispărut.

”Orașul ăsta are multe nuanțe de gri, dar ieri a fost de un negru intens: la lansarea unei cărți de versuri despre coșmarul din Colectiv, 50% dintre cărți au fost cumpărate, 25% au fost furate”, a scris Adrian Răileanu, pe Facebook.

Apoi a revenit cu precizări: ”Păi, uite așa. După lansare, când s-a tras linie, s-a constatat că s-au vândut câteva, că mai sunt câteva, iar restul cărților au plecat.”

”Săracii librari chiar au fost cu ochii pe cărți, dar când omul îți zice că se duce doar să ia autograf, te face să te simți ca ultimul om. Și o secundă de neatenție a fost de ajuns. Nu ne-am gândit că la lansarea unei astfel de cărți, după ce s-a plâns în sală, nu e cazul să facem ce facem de obicei. Dar uite că românul nu se dezminte”, a scris Cătălina Roșu, de la Humanitas.

Tags: