Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 43,6 milioane euro pentru CFR Călători

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 43,6 milioane euro pentru CFR Călători
Foto: CFR Călători / Facebook

Comisia Europeană a anunțat, marți, că a aprobat un ajutor de stat în valoare de 43,63 milioane euro pentru CFR Călători pentru a compensa pierderile provocate de pandemia de COVID-19 și de restricțiile sanitare.

Ajutor de stat pentru CFR Călători, aprobat de Comisia Europeană

Această măsură va permite României să despăgubească operatorul feroviar „pentru prejudiciul suferit în perioada dintre 1 aprilie și 31 august 2020 ca urmare directă a restricțiilor în vigoare”, a explicat Comisia Europeană printr-un comunicat de presă.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a fost recent invitatul lui Ștefan Etveș în emisiunea „Drumurile Noastre”, unde a vorbit inclusiv despre situația CFR Călători.

Întrebat dacă se poate spune despre CFR Marfă că este la o semnătură de faliment, oficialul a negat: „Nu, nu cred că intră nimeni în niciun fel de faliment. Nu zic că aceste companii din transporturi merg ele grozav, dar nu moare nimeni anul acesta”.

„Eu sper că până la anul o să avem aprobate planurile de restructurare și la CFR Marfă, și la TAROM, și sperăm și Blue Air, companie românească care a primit ajutor de stat de la statul român. Nu e o companie a statului, dar e totuși un operator din România care a primit un ajutor de stat. Toate acestea trei sunt în discuții la Comisia Europeană, eu zic că le vom rezolva în acest an. Suntem fericiți că la Complexul Energetic Oltenia a aprobat Comisia Europeană planul de restructurare. Este un mare succes, adică ne lasă să mai cheltuim două miliarde și ceva de euro pentru retehnologizarea la Oltenia. Dacă am scos Oltenia, obținem aprobarea și pe CFR Marfă, și pe TAROM”, mai spunea Bogdan Chirițoiu, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe