Companiile aeriene globale cer testare pentru COVID-19, înaintea zborurilor internaționale

Companiile aeriene globale cer testare pentru COVID-19, înaintea zborurilor internaționale
Foto: Pixabay.com

Marți, companiile aeriene globale au cerut o testare pentru COVID-19, înainte de plecare, pentru toate cursele aeriene internaționale. Aceasta ar urma să înlocuiască carantina și alte restricții din cauza cărora a scăzut semnificativ numărul călătoriilor,, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Teste rapide și accesibile

Varianta testelor rapide și accesibile, care pot fi administrate și de către personalul non-medical, ar urma să fie disponibila „în următoarele săptămâni” și ar trebui să fie introduce conform standardelor în vigoare în plan global, după cum a declarat Alexandre de Juniac, directorul general al Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).

„Nu vedem nicio soluţie alternativă care ar fi mai eficientă sau mai puţin solicitantă”, a mai declarat acesta, potrivti sursei citate mai sus.

Mai mult decât atât, recent, IATA, care reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume (echivalentul a 82% din traficul aerian mondial), a anunțat faptul că 2020 ar putea fi cel mai rău an din istoria aviației. Totodată, ei sunt de părere că companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari.

Tags:
Ultima oră