Consiliul Concurenţei anchetează contractul prin care LPF a vândut, în 2014, drepturile TV unui off-shore din Malta: În spatele firmei ISB Ltd s-ar afla Arpad Paszkany

Consiliul Concurenţei anchetează contractul prin care LPF a vândut, în 2014, drepturile TV unui off-shore din Malta: În spatele firmei  ISB Ltd s-ar afla Arpad Paszkany
Foto: LPF.ro

Consiliul Concurenței anchetează contractul prin care Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile TV unui off-Shore din Malta.

Consiliul Concurenţei investighează modul în care LPF a vândut, în martie 2014, drepturile TV pentru Liga 1 pentru perioada 2014-2019, conform unor surse citate de ProSport. Liga Profesionistă de Fotbal a atribuit contractul fără licitație către firma ISB Ltd, contra sumei de 170 de milioane de euro (cu TVA).

Conform sursei citate,  în spatele ISB Ltd. s-ar afla Arpad Paszkany.

Șeful LPF Gino Iorgulescu a explicat că a atribuit direct contractul pentru a obține o sumă mai mare, respectiv 27,5 milioane de euro pe an fără TVA.

Dumitru Dragomir, fost șef al LPF, spune că investigațiile au fost ținute pe loc până acum prin intervenții politice.

Amintim că Gino Iorgulescu a fost înscăunat la LPF după o întâlnire cu Victor Ponta, Liviu Dragnea și conducătorii de cluburi.

În cazul contractului încredinţat direct de LPF firmei ISB Ltd, dacă investigaţia Consiliului Concurenţei ajunge la concluzia că s-au încălcat legile, amenda se poate ridica la 10% din valoarea totală, adică 17 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe