Consiliul Local din Făgăraș a luat credit pe 20 de ani pentru echipa de fotbal care a terminat Liga a 4-a pe ultimul loc

Consiliul Local din Făgăraș a luat credit pe 20 de ani pentru echipa de fotbal care a terminat Liga a 4-a pe ultimul loc
Foto: GSP

Aproape că nu există localitate în România unde să nu se fi comis în ultimii ani măcar o fraudă. GSP prezintă într-un amplu reportaj cazul Consiliului Local din Făgăraș.

Aleșii localității din județul Brașov au găsit de cuviință să investească 4 milioane de euro pe răscumpărarea stadionului, construirea unei parcări de peste 100 de locuri, “lucrări de reabilitare” și buget pentru o echipă care a strîns 12 puncte în eșalonul comunal în ultimul sezon.

O parte din bani, 2,5 milioane de euro, au fost împrumutați de la CEC Bank Sibiu în data de 16 septembrie 2009.                                           

Astfel, o localitate și așa săracă, cu doar 30.000 de persoane, va avea de plătit în următorii 20 de ani împrumutul luat de Consiliul Local pentru o echipă de fotbal care s-a zbătut în ultimii ani în eșalonul 3, care în 2013 a fost retrasă din competiție și a revenit tot în același an în „Județ”.

Primăria a aprobat pentru anul trecut aproximativ 350.000 lei la echipa din Liga a IV-a. 80.000 euro, un buget deloc de neglijat pentru o grupare de „Județ”.

Lucia Baki, fost conilier local, a declarat că în anul 2004  ”sumele de bani evaporate spre diferite buzunare ori conturi au urcat de la cîteva sute de mii la peste 4 milioane de euro”.

Baki a intrat în 2012 în administrația locală și acuză că „mafia din administraţia publică locală» a reușit însă să mă elimine din CL Făgăraș ilegal după nici doi ani de activitate. Iar jaful a continuat!”

 

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)