Constanța: Măsuri de protecție ignorate la slujba de duminică, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie (VIDEO)

Constanța: Măsuri de protecție ignorate la slujba de duminică, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie (VIDEO)
Sursa Foto: Captura video/ Arhiepiscopia Tomisului/ Facebook

Măsuri de protecție împotriva SARS-COV-2, ignorate, duminică dimineața, la o slujbă deLiturghie oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului,ÎPS Teodosie, într-o biserică din municipiul Constanța.

Imaginile au fost transmise în direct pe Facbook chiar de Arhiepiscopia Tomisului. În filmare se observă cu ușurință cădoar câțiva oameni poartă mască de protecție, iar mulți dintre cei care o poartă, o țin doar pe bărbie, în timp ce credincioșii stau înghesuiți.

În județul Constanța, sâmbătă, au fost raportate 87 de noi cazuri de coronavirus, iar de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent 3626 de persoane s-au îmbolnăvit.

Patriarhul Daniel, nemulțumitde restricțiile impuse lapelerinajul Sfântei Parascheva

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are o primăreacție cu privire la restricțiile impuse de autorități cu privire la organizarea pelerinajelor religioase în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un mesaj publicat de site-ul Basilica.ro, Patriarhul Daniel precizează că ”interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română” și cere revenirea asupra deciziei de interzicere a acestuia.

În mesajul său, publicat sub numele ”Apel la coresponsabilitate şi cooperare, pentru a evita constrângeri excesive”, Partriarhul BOR precizează că Arhiepiscopia Iaşilor este pregătită să organizeze acest pelerinaj cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

”Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi esteo măsurădisproporționată,discriminatorie şiluată fără o consultare prealabilăcu Biserica Ortodoxă Română.

Arhiepiscopia Iaşilor, în calitatea sa de organizator al acestui pelerinaj, s-a pregătit intens și foarte temeinic pentru întâmpinarea pelerinilor din acest an,ținând cont de toate măsurile sanitare aflate în vigoare.

Această pregătire temeinică şi o strânsă cooperare cu autoritățile locale erau o garanție că pelerinajul de la Iași sau apropiatul pelerinaj de la București, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, constituie, în acelaşi timp,un exerciţiu de protejare responsabilă a sănătăţii şi o manifestare a libertăţii religioase a unui popor eminamente religios”, se arată în mesajul Patriarhului.

Ultima oră
07:29 - Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Azi va susţine intervenţia naţională
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”