Constănțenii cer limitarea beach-barurilor până la ora 24:00: „E ca și cum locuim într-un club imens, cu muzică ce ne invadează casele”

Constănțenii cer limitarea beach-barurilor până la ora 24:00: „E ca și cum locuim într-un club imens, cu muzică ce ne invadează casele”
Sursa Foto: Flickr.com

Autoritățile locale pregătesc un nou Regulament privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, potrivit cugetliber.ro.

Se pare că acest proiect a stârnit nemulțumiri, în special din cauza orelor limitate de deschidere a plajelor și barurilor din peninsulă.

Constănțenii cer limitarea programului barurilor de pe plajă până la ora 24:00

Agenții economici susțin afacerile lor vor avea de suferit. Localnicii care au case în vecinătatea acestor unități se plâng trebuie să să suporte muzica dată la refuz în fiecare seară.

Noua formă a regulamentului prevede noi obligații pentru proprietarii de terase și baruri de zi, în special pentru cei din peninsulă și de pe arterele pietonale.

Totodată, sunt vizați de proiect și deținătorii de beach-baruri de pe plajă, atât din stațiunea Mamaia, cât și de pe plajele din municipiul Constanța, cărora li se va impune un anumit program de funcționare. Tocmai acest program de funcționare a stârnit nemulțumirea reprezentanților agenților economici.

Principala prevedere a noului regulament, ce stârnește discuții, vizează programul de funcționare al barurilor, din oraș sau de pe plajă. Proiectul stipulează că pentru „unităţile de alimentaţie publică tip «bar de zi» situate pe sectoarele de plajă din staţiunea Mamaia și Constanța, orarul de funcționare se va încadra în următorul interval: stațiunea Mamaia: luni – duminică: 07:00 – 24:00; Constanța: duminică – joi: 07:00 – 22:00, vineri – sâmbătă: 07:00 – 24:00”.

Agenții economici nu sunt de acord cu prevederile proiectului de hotărâre

„Ne deranjează limitarea programului agenților economici. Într-o perioadă de recesiune economică, ni se pun noi piedici chiar de către primărie. Nu există lege care să spună că agentul economic trebuie să închidă la o anumită oră. Probabil cineva uită că și HoReCa locală susține orașul. Nu e nevoie de așa ceva, ci dimpotrivă, sunt necesare măsuri pentru ca sezonul estival 2023 să nu fie tot un dezastru, cum a fost 2022”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO, după prima dezbatere publică.

Constănțenii care locuiesc în vecinătatea plajelor susțin propunerea autorității locale de a limita programul de funcționare al barurilor, inclusiv al celor de pe plajă: „E ca și cum locuim într-un club imens, cu muzică ce ne invadează casele”.

Constănțeanul Dorin Grigore locuiește în cartierul Faleză Nord, în apropierea taluzului, și spune că în serile de vară este ca și cum „am încerca să ne odihnim într-un club, răsună casa”.

„Noi locuim în cartierul Faleză Nord, iar în timpul verilor, noapte de noapte, e ca și cum încercăm să ne odihnim într-un club. Un club imens, extins în toate colțurile plajelor, cu muzică dată la refuz, care ne invadează casele. Până la 2:00 – 3:00 noaptea, câteodată și mai târziu, muzica răsună. S-a invocat că în timpul pandemiei au fost afectate câștigurile. Noi putem să vă spunem că inclusiv în timpul pandemiei au fost unități de pe plajă care au avut muzica la refuz până spre orele dimineții”, acuză un constănțean, notează sursa citată.

Primăria Constanța urmează să organizeze, în perioada următoare, o nouă dezbatere publică pe tema modificărilor regulamentului menționat, la o dată ce nu a fost încă stabilită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo