Controale la centre de panificaţie din Capitală: Polițiștii au întocmit zece dosare penale

Controale la centre de panificaţie din Capitală: Polițiștii au întocmit zece dosare penale

Zece dosare penale pentru evaziune fiscală au fost întocmite în urma controalelor făcute de poliţiştii bucureşteni, marţi, la peste 30 de centre de panificaţie, cu acelaşi prilej fiind date sancţiuni de peste 43.000 de lei şi fiind ridicată o tonă de făină, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii au controlat 38 de puncte de lucru ce aparţin unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate fabricarea de pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie. Verificările au vizat activitatea comercială a acestora, în contextul modificării legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte reducerea TVA pentru produsele din această gamă.

În urma verificărilor, poliţiştii Capitalei au constatat 12 încălcări ale actelor normative în vigoare, motiv pentru care au întocmite zece dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Mai mult, au fost găsite şi confiscate peste 2.900 de pâini tip „franzelă” în valoare de aproximativ 2.300 de lei, 295 de kilograme de făină în valoare de peste 280 de lei, precum şi suma de 1.564 de lei.

Totodată, a fost indisponibilizată o tonă de făină în valoare de aproximativ 4.500 de lei şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 43.000 de lei pentru efectuarea de acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Tags: