Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații (VIDEO)

Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații (VIDEO)
foto: .presidency.ro

Administraţia Prezidenţială anunţă că firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea sistemului de irigaţii din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Group. Compania este cunoscută pentru contractele cu autorităţile locale, unele dintre ele controversate sau care au ajuns în atenţia DNA.

Administraţia Prezidenţială a decis să refacă sistemul de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni cu firma Garden Center Grup. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, oferta societatii este de 1,150,000 de lei fără TVA. În cursă au intrat 4 companii, iar preţul cel mai mic a fost criteriul de atribuire.

În luna martie, Administraţia Prezidenţială a lansat o cerere de ofertă pentru lucrări de execuţie a sistemului de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni. Valoarea estimată iniţial era de aproape 2,4 milioane de lei fără TVA.

Implementarea unui nou sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi de la Cotroceni era necesară întrucât actualul sistem, care data din 1979, era învechit şi consuma foarte multă apă şi energie electrică.

Controversă la Cotroceni: O firmă cu probleme la DNA a câștigat licitația pentru sistemul de irigații

#DIRECT_ONE_48gyn4#

Firma care a câştigat licitaţia este însă una extrem de controversată. Garden Center Group este condusă de Iuliana Mladen Lazăr, o fostă consilieră a preşedintelui Ion Iliescu. Compania este abonată la contractele privind amenajarea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban din Bucureşti, Piatra Neamţ, Cluj sau Sighişoara.

Numele firmei apare şi într-un referat al DNA din aprilie 2015.

Procurorii anticorupţie anunţau că viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos a declarat câştigătoare o ofertă neconformă depusă de către Garden Center Group. Acesta avea calitatea de preşedinte al Comisiei de evaluare a unor oferte depuse la o licitaţie organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde.

Ulterior, viceprimarul ar fi semnat acte administrative pentru aprobarea unor decontări ilegale în favoarea companiei, totul pe baza unor documente care atestau lucrări pentru o suprafaţă de teren mai mare decât cea reală, mai arata procurorii.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)