Controversatul film al lui Adrian Sitaru, „Ilegitim", a fost premiat la un festival de film din Croația (VIDEO)

Controversatul film al lui Adrian Sitaru, „Ilegitim", a fost premiat la un festival de film din Croația (VIDEO)
foto: vaptură video

Controversatul film al lui Adrian Sitaru „Ilegitim" a fost premiat în Croaţia, a câştigat două premii – Golden Arena pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea internaţională şi trofeul pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea Neighbours and Friends – la cea de-a 63-a ediţie a Pula Film Festival din Croaţia.

Marele premiu al festivalului de film din Croaţia, Grand Golden Arena, a revenit lungmetrajului "On the Other Side”, în regia lui Zrinko Ogresta, "un film cu suspans dramatic şi emoţional care duce la o metaforă globală”, aşa cum a fost caracterizat de membrii juriului, informează Adevărul.

Premiul i-a fost acordat filmului românesc “pentru o prezentare psihologică reuşită şi unică a unei teme de familie într-o manieră inovatoare, considerând în special faptul că fiecare scenă a fost filmată într-o singură priză şi de aceea pentru jumătate dintre actori scenele în care apar sunt şi primele”, a fost motivarea juriului.
“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu şi Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore.

„Ilegitim", controversatul film al lui Adrian Sitaru a fost premiat la un festival de film din Croația

#DIRECT_ONE_czv5e6#