Coordonatorul ASPA: Copilul ucis de câini în Capitală se afla pe un teren privat. Animalele, îngrijite de iubitorii din împrejurimi (VIDEO)

Coordonatorul ASPA: Copilul ucis de câini în Capitală se afla pe un teren privat. Animalele, îngrijite de iubitorii din împrejurimi (VIDEO)
Foto: bzi.ro

Coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat, luni, la emisiunea Talk B1, de pe B1 TV, că băiatul de 4 ani ucis de câini în zona Parcului Tei din Capitală se afla pe un teren privat, iar Primăria nu are nicio vină. La scurt timp, Primăria Sectorului 2 a ţinut să facă aceeaşi precizare, printr-un comunicat.

”Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privată. Câinii sunt din preajma parcului și sunt hrăniți de iubitorii din împrejurimi”, a declarat Băncescu.

Potrivit acestuia, Primăria nu poate eutanasia toți câinii din București.

Nu putem să strângem câinii într-o lună și să-i eutanasiem. Însă, câinii vor fi strânși de pe domeniul public și sterilizați. Cadrul legal îl avem deja aprobat, iar bugetul asigurat. Procedurile legale sunt în curs de finalizare”, a specificat coordonatorul ASPA.

Până acum am avut trei mașini cu care a trebuit să cesionăm tot Bucureștiul. Urmează săptămâna asta să se finalizeze procedura de contractare a firmelor private pentru capturare și transport și răspunsul va fi mult mai prompt”, a mai spus Răzvan Băncescu.

Prezent la locul incidentului, coordonatorul ASPA a declarat că cei doi copii se aflau în curtea firmei, într-o anexă.

Copii se aflau într-o anexă. Deci câinii nu s-au dus în parc, iar copiii nu se aflau în parc”, a precizat el.

Răazvan Băncescu: Copiii se aflau în curtea firmei, într-o anexă

Embed:

Un copil de 4 ani a fost ucis, luni, de câini comunitari în zona Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei. De asemenea, fratele micuțului, de șase ani, a fost atacat de câinii comunitari. (Detalii AICI)

Coordonatorul ASPA: Copilul ucis de câini în Capitală se afla pe un teren privat

Embed:

 

Tags:
Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit