Copaci căzuţi şi străzi inundate după furtuna din Bucureşti. Vezi măsurile lui Oprescu

Copaci căzuţi şi străzi inundate după furtuna din Bucureşti. Vezi măsurile lui Oprescu
Foto: B1 TV

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a susţinut o conferinţă de presă cu privire la ploaia şi furtuna care au provocat căderea mai multor copaci şi inundarea câtorva străzi din Bucureşti.

Oprescu a precizat că nu au fost raportate distrugeri importante la nivelul Capitalei, singurele probleme fiind 11 copaci doborâţi de vânt, câteva străzi inundate şi altele aglomerate.

Primarul general a avut câteva directive pentru Poliţia Locală, operatorii de curăţenie, precum şi Administraţiile Domeniului Public din fiecare Sector, printre care fluidizarea traficului în marile intersecţii, intensificarea serviciului de curăţenie al gunoiului şi eliberarea drumurilor blocate de copacii căzuţi.

Sorin Oprescu a mai precizat că a dat o atenţionare pentru constructori să izoleze săpăturile în asfalt, respectiv să le semnalizeze sorespunzător.

“Rog RATB-ul să fie pregătit în caz că apa se acumulează între liniile de tramvai, în pasajele subterane. Doamna directoare la străzi (n.r. Alina Roman, directoare Administraţia Străzilor din Primăria Capitalei), rog echipa de intervenţie pe partea de stopuri să aibă grijă, în caz că unele nu or să mai funcţioneze din cauza ploii…Rog constructorii să izoleze atât cât se poate săpăturile din Bucureşti, să nu se acumuleze apa. Poliţia Locală trebuie să dubleze numărul de agenţi în marile intersecţii”, a afirmat Sorin Oprescu.

În jurul orei 13:00, primarul Capitalei a convocat Comandamentul pentru Situaţii Meteo deosebite, întrucât meteorologii au emis o atenţionare de ploi torenţiale şi furtuni, valabilă în perioada 9-11 iunie, pentru jumătatea de est a României.

Sorin Oprescu, despre măsurile speciale pentru vreme rea

Embed: " />