Copiii de la o grădiniță din Găești s-au jucat mai multe săptămâni pe același teren pe care pășteau oile. Administratorul a dat voie ca animalele să pască în curtea instituției (FOTO)

Copiii de la o grădiniță din Găești s-au jucat mai multe săptămâni pe același teren pe care pășteau oile. Administratorul a dat voie ca animalele să pască în curtea instituției (FOTO)
Captură video

Peste 250 de copii din Grădinița cu Program Prelungit ”Inocența”, din Găiești, s-au jucat săptămâni la rând pe același teren pe care pășteau oile, scrie Adevărul. Proprietara animalelor a primit acceptul administratorului grădiniței, dar acesta, la rândul său, spune că i-a dat voie să intre doar de două ori.

Administratorul spune că a permis ca animalele să pască în curtea grădiniței pentru a le da copiilor posibilitatea de a vedea ieduții și mieii.

“Cunosc proprietarul din vedere. Locuieşte lângă noi. A venit de două ori, l-am lăsat să pască în spatele curţii, dar şi-a făcut un obicei. După-amiaza venea în curtea din faţă şi păştea oile. Eu de două ori l-am lăsat. L-am lăsat pentru a vedea copiii ieduţii şi mieii. Nu a făcut stricăciuni, dar nu este normal să vină cu oile mereu aici. Am şi un gard deteriorat şi cred că oile şi-au făcut loc prin gard.”, a spus Ovidiu Florea, adminisatratorul grădiniţei.

“Am anunţat primăria şi Poliţia Locală va verifica mai des spaţiul nostru. Foarte mult păsteau în spate. Am făcut şi igienizrea locului”, a spus, Steluţa Constantinescu, directoarea grădiniţei.

Părinții s-au declarat revoltați că oile sunt lăsate să pască în curtea grădiniței. “Ar trebui să le arate ieduţii într-un loc amenajat, undeva, nu să îi aducă să se balege în curtea grădiniţei”, a spus un părinte revoltat.

Primăria Găești va astupa găurile din gard, iar Poliția Locală va asigura patrularea în zona instituției.

”Am înţeles că li s-a permis proprietarilor să aducă animalele pentru a fi văzute de copii şi a devenit un obicei. Noi când am aflat, am dat dispoziţie ca Poliţia Locală să patruleze în zonă. Poarta din spate o să fie închisă permanent, iar gardul deteriorat o să fie reparat de noi. Femeia care a intrat cu animalele în curtea grădiniţei a fost avertizată de Poliţia Locală şi cu siguranţă nu se va mai repeta”, a declarat Gheorghe Grigore, primarul oraşului Găeşti.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:49 - Radu Mihail: Lucian Bode, interesat exclusiv să își servească partidul și șefii. Ministerul de Interne, în domnia sa, a avut o sub-performanță exemplară la foarte multe capitole (VIDEO)
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”