Copiii românilor care s-au întors din străinătate, ajutați să învețe corect limba natală prin proiecte finanțate cu bani europeni

Copiii românilor care s-au întors din străinătate, ajutați să învețe corect limba natală prin proiecte finanțate cu bani europeni
foto: infobraila.ro

Copiii românilor care s-au întors în țară după ce au lucrat timp de ani întregi în țările din Europa sunt ajutați pentru a se integra în societate, arată digi24.ro.

Acestor copii le este arătat, în primul rând, cum să scrie și să citească corect românește. Portalul online mai sus menționat dă drept exemplu proiectul Cresc în Vrancea, care a fost finanțat din bani europeni pentru a-i ajuta pe copii gratuit.

"Un copil care este născut într-o ţară străină, care a studiat acolo, are dificultăţi de la a scrie, a vorbi şi a citi corect în limba română până la diferenţe care apar la nivel cultural, social, ce obiceiuri, ce tradiţii avem", a explicat Liliana Mihai, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Vrancea.

"La început au fost reticenţi. Unii nici nu voiau să audă de ţara unde au fost pentru că se simţeau acolo marginalizaţi şi râdeau ceilalţi copii de ei", a precizat Cristina Nedelcu, profesor psiho-pedagog.

Proiectul din Vrancea, cel mai mare de acest gen din țară, vine în contextul în care în județ, în ultimii trei ani, aproximativ 1000 de copii s-au întors cu părinții lor din străinătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu