BEBE-CHIRICA MILIONARUL! Copilul de 11 luni al primarului din Iași a cumpărat o casă și un teren în valoare de 250.000 de euro

BEBE-CHIRICA MILIONARUL! Copilul de 11 luni al primarului din Iași a cumpărat o casă și un teren în valoare de 250.000 de euro
Foto: reporteris.ro

Afacere putredă în familia primarului municipiului Iași. Băiatul edilului Mihai Chirica,a „cumpărat” o casă și un teren în zona centrală a orașului, în valoare de 250.000 de euro. Trebuie sa spunem insa ca baiatul aveam doar…11 luni. Cu toate acestea, tranzactia a fost inregistrata la un notar iar micutul a fost reprezentat de bunica lui, de 74 de ani, potrivit ReporterIS.

Mama lui Chirica a surclasat-o pe cea a lui Oprișan, care a contribuit cu 100.000 de euro pentru fericirea acestuia, conform reporteris.ro. Imobilul achiziționat de Ș. Chirica cu 250.000 de euro este format dintr-o casă și un teren de peste 800 de metri pătrați. Anterior, foștii proprietari publicaseră pe Internet anunțul de vânzare, iar prețul era de 355.000 de euro.

La momentul tranzacției, bebelușul a fost reprezentat de un curator în persoana bunicii sale de 74 de ani. Aceasta devenise curator printr-o dispoziție a Primarului Municipiului Iași semnată cu câteva zile mai devreme chiar de fiul său, Mihai Chirica.

În luna mai 2019, același Ș. Chirica și-a anunțat intenția de a demola clădirile de pe teren și construcția unui imobil, prin intermediul unui document publicat pe site-ul Primăriei conduse de tatăl său.

Este important de menționat aici că numele curatorului nu mai este menționat. Prezența acestui nume a fost o scăpare a angajatului de la Urbanism care a întocmit documentul. Primăria Municipiului Iași a fost prima din România care, din mai 2018, a secretizat numele persoanelor fizice din listele lunare cu autorizațiile de construire și certificate de urbanism, invocând GPDR.

Jurnaliștii de la reporteris.ro au mers în satul în care locuiește mama lui Chirica, cea care l-a reprezentat pe minor la notar, pentru a afla de unde a avut banii.

„Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a declarat ea potrivit sursei citate.

Ulterior, femeia a adăugat că ea și soțul său au pensii, economii și au vândut bunuri, iar veniturile lor se învârt în jurul sumei de 2.400 de lei. Cei doi locuiesc într-o casă bătrânească modestă, într-o comună aflată la 30 de kilometri de Iași.

Primarul Chirica nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Cu toate acestea, cu o zi înainte de publicarea articolului, acesta a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare către editorul publicației, Gabriel Gachi, în care a lansat mai multe acuzații la adresa acestuia. A atins și subiectul achiziției:

„Domnule Gabriel Gachi, Trăiam cu speranța că nu voi scrie niciodată aceste rânduri, dar ultimele dumneavoastră acțiuni – prin care v-ați confirmat definitiv reputația de șantajist lipsit de scrupule – m-au obligat să o fac. Și să vă dezvălui adevărata față! (…)

Mai recent și extrem de grav, ați hărțuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist și întrebând-o cum de își permite să-și ajute copiii și nepoții!”

Cea mai recentă declarație de avere a lui Chirica datează din ianuarie 2018. Aceasta conține informații surprinzătoare. Mai exact, edilul amenționat că la botezul fiului său a primit de la invitați suma de 125.000 de euro.

Potrivit presei locale, se pare că la eveniment au fost prezenți mai mulți dezvoltatori imobiliari în relația cu autoritățile locale. Prima vilă a lui Chirica a fost cumpărată în 2011, cu bani donați de la unchiul și mătușa sa, informația fiind trecută în contractul de vânzare-cumpărare al imobilului. La aceea vreme, acesta deținea funcția de director tehnic la Primăria Iași.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori