Corina Creţu: România trebuie să modernizeze administraţia publică şi să reducă abandonul şcolar

Corina Creţu: România trebuie să modernizeze administraţia publică şi să reducă abandonul şcolar

Comisarul european Corina Creţu a declarat, vineri, că CE a identificat pentru România câteva „nevoi stringente” pentru 2014-2020, precum modernizarea administraţiei publice, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea infrastructurii, protecţia mediului şi crearea de locuri de muncă.

Într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Corina Creţu a precizat că s-a angajat în faţa Parlamentului European să facă tot ce poate „pentru a ajuta statele membre să crească cota de absorbţie”, astfel că a avut „chiar din prima zi” întâlniri şi discuţii telefonice cu mai mulţi miniştri din statele UE.

Creţu a declarat că, pentru România, CE a identificat „câteva nevoi stringente” în perioada 2014-2020. „Este vorba de promovarea competitivităţii şi a dezvoltării locale, de crearea de locuri de muncă, reducerea inegalităţilor prin programe de incluziune socială, dezvoltarea infrastructurii, creşterea eficienţei energetice şi protecţia mediului”, precum şi sprijinirea afacerilor mici pentru a deveni stabile şi orientarea către cercetare şi inovare „pentru a opri exodul de creiere către ţări mai dezvoltate, a explicat comisarul european, citat de Mediafax.

Ea a avertizat că „abandonul şcolar este una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale României”, chestiune care îngrijorează şi CE, şi şi-a exprimat speranţa că Bucureştiul va putea să-şi respecte angajamentul de a reduce rata abandonului şcolar până la 11,3%, în 2020.

O altă prioritate identificată de CE este dezvoltarea infrastructurii, „inclusiv conectarea comunităţilor izolate nu numai prin drumuri ci şi prin conexiunea la internet”, a spus Corina Creţu.

Tags:
Ultima oră
09:49 - Klaus Iohannis: Imnul Naţional e o expresie a redeşteptării naţionale, a libertăţii şi unităţii neamului românesc. Poporul s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie
09:48 - Incident extrem de grav în Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbușit. 6 persoane sunt rănite (VIDEO)  
09:39 - Mihai Bobonete a rupt tăcerea. Comediantul spune totul despre înlocuirea lui Florin Călinescu la Românii au talent
09:37 - Asociațiile de infrastructură cer soluții urgente de la CNAIR, după carnagiul de pe DN2. Propunerea specialiștilor
09:26 - Cosmin Mladin, șeful rețelei de contrabandă cu ţigări din Arad, a fost prins. El a fugit de două ori de autorități
09:13 - Lista județelor afectate de codul portocaliu de caniculă. Elena Mateescu (ANM) anunță că vor mai exista vijelii și furtuni (VIDEO)
09:00 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, „fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleară”
08:52 - „Mare țoapă! O băbăciune”. Ana Maria Popescu (Brânză), jignită ca la ușa cortului de consilierul primarului din Tulcea. La scurt timp și-a dat demisia
08:36 - JO 2020. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de argint la dublu rame masculin. „Să nu cedezi niciodată”
08:27 - Bilanțul furtunilor din ultimele 24 de ore: Acoperiș, răsturnat peste mașini în Fălticeni și cabluri electrice rupte la Botoșani (VIDEO)