Coronavirus: Armata italiană începe să supravegheze respectarea carantinei în ”zona roşie”

Coronavirus: Armata italiană începe să supravegheze respectarea carantinei în ''zona roşie''
sursa foto: pixabay

Epidemia de coronavirus a determinat guvernul de la Roma să ia măsuri radicale. Armata a fost mobilizată în ”zona roşie” din nordul ţării, ce cuprinde 11 localităţi din regiunile Lombardia şi Veneto afectate de răspândirea bolii.

Începând de luni seară 40 de militari supraveghează ca nimeni să nu intre şi să nu iasă din această zonă de carantină.

Pe lângă militari se află 124 de carabinieri ca unitate de sprijin, plus alţi membri ai forţelor de ordine.

Măsura are loc în contextul în care Guvernul de la Roma a adoptat în weekend un decret-lege prin care cele 11 localităţi sunt plasate în carantină, nerespectarea acesteia fiind pasibilă cu sancţiuni ce pot merge până la trei luni de închisoare.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns marţi în Italia la 283, dintre care şapte decese. Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia şi Veneto, dar s-au înregistrat de asemenea cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia.

Cotidianul Corriere Romagna anunță că un italian de 71 de ani a fost depistat pozitiv pentru infectare cu coronavirus în orașul Italian Rimini. Acesta s-ar fi întors recent în Peninsulă din România și în prezent este internat într-un spital din Rimini.

Autoritățile sanitare vor derula teste asupra tuturor membrilor familiei acestuia, dar și asupra persoanelor care au călătorit alături de acesta. Conform Ilrestodelcarlino, partenera acestuia este din România.

Conform unui buletin medical comunicat de regiunea Emilia-Romagna, marți, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica. Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea sa de sănătate nu îi pune viața în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut. În urma unor simptome asociate gripei, el a mers luni la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Conform primelor informații, sunt patru noi cazuri de infectare cu coronavirus în regiunea Emilia-Romagna, ceea ce duce la număr total de 23 de infecții.

Urmăriți B1TV.ro și pe