CORONAVIRUS | Ce competiții sportive se vor putea desfășura din nou de la 1 iunie

CORONAVIRUS | Ce competiții sportive se vor putea desfășura din nou de la 1 iunie
Foto: Pixabay

Începând de luni, 1 iunie, în România vor fi reluate competițiile sportive care pot fi desfășurate în aer liber. Anunțul a fost făcut, joi, de președintele Klaus Iohannis, la capătul unei ședințe la care au participat premierul Ludovic Orban, mai mulți membri ai Guvernului, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și în cadrul căreia s-a discutat despre următoarea etapă a relaxării restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Competițiile sportive, desfășurate în aer liber din 1 iunie, fără spectatori

Deocamdată, competițiile sportive vor fi reluate fără participarea spectatorilor. Totodată, cocursurile nu se vor relua în cazul sporturilor de contact, a precizat șeful statului.

”În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar – atenție! – pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a anunțat, joi, președintele Klaus Iohannis.

Meciurile din Liga 1, oprite din cazua pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluate în al doilea weekend din luna iunie

Ministrul Tineretului și Sportilui, Ionț Stroe, a anunțat recent că în al doilea weekend al lunii iunie ar putea fi reluate meciurile din Liga 1 de fotbal care se vor desfășura, deocamdată, fără spectatori.

„Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. (…) La INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi 24, precizând că România urmează modelul altor state europene în ceea ce privește reînceperea competițiilor sportive. Acestea au fost reluate deja în Germania, iar Spania pregătește redeschiderea concursurilor sportive din data de 8 iunie.

Propunerile LPS și FRF privind reluarea meciurilor

Recent, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și cei ai Federației Române de Fotbal (FRF) au stabilit două protocoale care cuprind propuneri referitoare la desfășurarea meciurilor în România după pauza impusă în contextul pandemiei de coronavirus. Protocoalele au fost transmise spre dezbatere către Comitetiul Executiv al FRF.

Dacă propunerile LPF și FRF vor fi aprobate, atunci fotbaliștii vor trebui să respecte un set de reguli extrem de stricte. Astfel, autocarele echipelor ar urma să ajungă la stadion la ore diferite: oaspeții cu 90 de minute înaintea meciului, iar gazdele cu 75 de minute înainte de startul partidei. Jucătorii echipe gazdă se vor deplasa cu mașinile personale, nu cu autocarul echipei. Verificarea temperaturii corporale va avea loc în cantonament în cazul fotbaliștilor și la stadion în cazul arbitrilor. Atât jucătorii, cât și arbitrii vor trebui să își dezinfecteze mâinile la intrarea pe stadion, iar mingile vor fi, de asemenea, dezinfectate. Totodată, va fi interzis salutul dintre jucători prin strângerea de mână.

Sportivii de performanță și-au reluat, deja, antrenamentele din data de 15 mai, în condiții speciale, ei fiind testați la intrarea în cantonament. De asemenea, ei au obligația de a desfășura pregătirea fizică în grupuri restrânse și respectând regulile de distanțare socială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:09 - Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară
07:57 - Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)