CORONAVIRUS | Focarul de la Spitalul Județean de Urgență din Galați se extinde: Peste 100 de persoane, infectate

CORONAVIRUS | Focarul de la Spitalul Județean de Urgență din Galați se extinde: Peste 100 de persoane, infectate
Foto: Pixabay

Focarul de coronavirus de la Spitalul Județean de Urgență de la Galați se extinde. Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a urcat la 107, dintre aceștia făcând parte atât cadre medicale, cât și pacienți.

Numărul persoanelor de la Spitalul Judeţean Galaţi infectate cu coronavirus a urcat la 107

La Spitalul Județean de Urgență din Galați numărul infectaților cu SARS-CoV02 a ajuns la 107, respectiv 83 cadre medicale și 24 pacienți, potrivit Pro Lider FM.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost în inspecție la Spitalul Județean de Urgență din Galați unde a constatat nereguli mari în modul în care au fost făcute anchetele epidemiologice și au fost impuse măsurile de limitare a răspândirii virusului.

Astfel că, Nelu Tătaru a dispus refacerea anchetelor epidemiologice cu specialiști de la Constanța.

Mai mult, la Spitalul Județean de Urgență din Galați vor fi trimise echipe de la Inspecția Sanitară de Stat și de la Corpul de control al ministrului Sănătății, pentru a stabili cum a apărut și cum s-a extins necontrolat focarul de Covid-19 în unitatea spitalicească.

Reamintim că, miercuri, la Spitalul Județean de Urgență din Galați numărul cadrelor medicale infectate cu noul virus era de 63. Cele mai multe confirmări erau la Secţia Medicină Internă 2 – 30 de cazuri şi la Cardiologie – 21 de cazuri.

Totodată, cazuri de COVID-19 mai erau și la Chirurgie Generală 2, la UPU, Oncologie, Urologie, Medicină Internă, Reumatologie, dar şi o liftieră era contaminată.

România se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus

În ultima perioadă, România se confruntă cu o accelerare a infectării cu SARS-CoV-2. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 413 noi cazuri de infecție cu coronavirus, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge la 32.948.

În prezent, 235 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

În acest context, mai multe focare de Covid-19 au izbucnit în diferite instituții publice ale țării.

Mai multe cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, dar şi managerul Spitalului Municipal ”Schuller” din Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele zile.

Vineri, la Spitalul Județean, principalul spital din județ, erau șapte cadre medicale infectate cu noul coronavirus și patru pacienți.

La Spitalul de Pediatrie din Ploieşti a fost identificată inițial o asistentă purtătoare a virusului chinez. Ulterior, numărul celor care lucrează în această unitate sanitară şi care au luat virusul a ajuns la 11.

La Spitalul Municipal ”Schuller” din Ploieşti primul caz de Covid-19 este chiar managerul instituției sanitare. El este internat în prezent la Spitalul din Câmpina.

În ultimele zile au fost, de asemenea, depistate focare de COVID-19 şi în companii private.

Cel mai mare număr de angajaţi infectaţi a fost raportat în urma unei testări la o fabrică de produse de uz veterinar, unde 16 salariaţi au fost diagnosticaţi.