CORONAVIRUS | Ilfov: Comuna Chiajna intră în carantină de marți noapte

CORONAVIRUS | Ilfov: Comuna Chiajna intră în carantină de marți noapte
Sursa foto: Pixabay

Comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, intră, de marți seară, începând cu oar 22:00, în carantină pentru 14 zile.

Măsura a fost luată din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire al coronavirusului.

În acest context, autoritățile fac apel la respectarea măsurilor sanitare.

Orașul Bragadiru a intrat în carantină luni

Amintim că localitatea Bragadiru din județul Ilfov a intrat în carantină de luni seară. Măsura este aplicată timp de 14 zile.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 25 din 14.03.2021 privind propunerea de carantinare a orașului Bragadiru, propunere înaintată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6626 din 14.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov, începând cu data de 15.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 29.03.2021 ora 22:00.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU.

Pentru modelul de declarație pe proprie răspundere sau pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov și Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, puteți accesa și pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/”, a transmis Prefectura Ilfov.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 6.118 de cazuri de infectare cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în raportarea transmisă marți.

În prezent, în spitalele din România sunt internate 11.096 de persoane daignosticate cu COVID-19, dintre care 1.226 se află în secțiile de terapie intensivă.

În același timp, de luni până marți au murit 133 de persoane infectate cu coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe