CORONAVIRUS | Încă șapte zile de carantină în localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni

CORONAVIRUS | Încă șapte zile de carantină în localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni
Foto: facebook.com/PrefecturaBN

Carantina va fi prelungită cu încă șapte zile în localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, a anunțat vineri seară Prefectura județului Ilfov. Prelungirea carantinării intră în vigoare sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 22.00. Decizia a fost liate în condițiile în care ratele de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus se mențin ridicate în cele patru localități.

Carantina, prelungită cu șapte zile în localitățileCorbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni din județul Ilfov

”În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 02.01.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungește în următoarele localități ilfovene: Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului.

Anterior, Prefectura anunțase că, potrivit raportării făcute de Direcția de Sănătate Publică Ilfov, incidența cumulată a cazurilor la nivelul celor patru localități, calculată la data de 1 ianuarie 2021, pentru perioada 18.12.2020 – 31.12.2020, se prezintă după cum urmează: Corbeanca – 5,81 la mia de locuitori, Dobroești – 5,38 la mia de locuitori, Otopeni – 5,63 la mia de locuitori și Popești-Leordeni – 5,73 la mia de locuitori.

Localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni au fost carantinate pentru prima dată pe 21 noiembrie, măsura carantinării fiind prelungită apoi de mai multe ori.

Tot vineri, autoritățile din Ilfov au anunțat că prelungesc cu încă șapte zile carantina și în orașul Bragadiru și comuna Chiajna. Asta în condițiile în care, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată la data de 1 ianuarie 2021, este de 6,64 la mia de locuitori în Bragadiru și de 4,82 la mie înChiajna.

De altfel, Ilfov se numără printre județele cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori din țară. Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 este de 4,65 la mia de locuitori în acest moment.

Peste 200 de noi cazuri de COVID-19 în Ilfov, în ultimele 24 de ore

24.065 de ilfoveni au fost testați pozitiv cu coronavirus de la începutul pandemiei și până acum, dintre care 206 cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește situația de la nivel național, autoritățile au anunțat3.938 de noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore, interval în care au fost prelucrate 15.953de teste. 1.111 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în acest moment în secțiile de terapie ale unităăților medicale din România, dintr-un total de8.734 de persoane spitalizate. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 74 de decese în rândul românilor infectați cu noul coronavirus.

636.201 cazuri de de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în România de la începutul pandemiei, dintre care 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 a ajuns la 15.841.

Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative