CORONAVIRUS | Peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare, testați pozitiv

CORONAVIRUS | Peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare, testați pozitiv
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că peste 10 angajați ai sistemului administrației penitenciare au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în perioada 21 – 27 august.

13 angajați ai ANP, infectați cu Covid-19

Mai exact, în intervalul 21-27.08.2020, au fost înregistrate 13 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare.

”În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 38 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare. Cazurile active nu ridică dificultăţi pentru asigurarea continuităţii misiunilor”, se arată într-un comunicat al ANP.

Sursa mai menționează că, raportat la persoanele private de libertate, din verificările specifice pe linie medicală, respectiv triaj epidemiologic, monitorizare zilnică, nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19.

”Unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor menţin aplicarea Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență şi promovează cooperarea interinstituţională în vederea prevenirii şi gestionării potenţialelor situaţii de risc”, se menționează în document.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat joi, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.504 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 25.052 de teste prelucrate. Acesta este un nou record negativ înregistrat în țara noastră, de la începutul epidemiei de SARS-C0V-2.

De miercuri până joi, 38 de pacienți cu COVID-19 au decedat, iar în acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 492 persoane aflate în stare gravă.

”Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.”, se arată în comunicatul GCS.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 583 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.288. Dintre acestea, 492 sunt internate la ATI.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, la nivel național, au fost prelucrate 1.730.420 teste. Dintre acestea 25.052 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 10.901 la cerere.

Ministrul Sănătății: „Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei”

Făcând referire la situația epidemiologică din România, Nelu Tătaru a declarat că „suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei”.

„Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare și vom avea zile cu număr mai mare și zile cu număr mai mic. Dar pandemia nu se tranșează în spitale. Repet că încă nu am scăpat, purtăm în continuare mască”, a precizat ministrul Sănătății.

Oficialul a mai precizat și că există focare în anumite județe din țară și în București, subliniind totodată că reluarea activității restaurantelor, cinematografelor și teatrelor de la 1 septembrie va trebui făcută cu respectarea riguroasă a regulilor în vigoare.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile