CORONAVIRUS | România, pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori

CORONAVIRUS | România, pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

România a depășit media europeană la numărul de teste pozitive pentru noul coronavirus la suta de mii de locuitori, ajungând pe locul trei în topul țărilor din Europa, după Portugalia și Suedia.

Mai mult, datele înregistrate în ultimele zile sunt tot mai îngrijorătoare, respectiv 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai, scrie Digi24.

România se află pe locul 3 în Europa ca număr de diagnosticări de Covid-19 la suta de mii de locuitori: Argeș, în topul județelor cu cele mai multe teste pozitive

Potrivit datelor valabile pentru duminică, peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru noul coronavirus. Pe de altă parte, datele pentru sâmbătă arătau o rată de infectare de 5%, iar cele de vineri de 2,9%.

În acest context, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Argeș, respectiv 45 în ultimele 24 de ore. Mai mult, în ultimele săptămâni au fost 224 de cazuri, aproape jumătate din totalul de 510 înregistrate în acest județ de la izbucnirea pandemiei de SAR-CoV-2 în România.

Pe locul doi se află Bucureștiul cu 32 de cazuri noi. În ultimele 14 zile, în Capitală s-au înregistrat 490 de infectări cu noul coronavirus, dintr-un total de 2.740 de cazuri.

Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România: „Suntem într-o transmitere comunitară accentuată în ultimele 10 zile”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus de pe teritoriul României, că țara noastră se confruntă cu o transmitere comunitară accentuată a virusului SARS-CoV-2.

Totodată acesta a precizat că, la nevoie, se pot institui unele restricţii în anumite zone, în cazul unei evoluții nefavorabile.

ESTE VORBA DE CLEOPATRA STRATAN: DECIZIA A FOST LUATĂ!

„După trei perioade de relaxare, asistăm la o creştere a numărului de cazuri, o creştere progresivă, nu exponenţială pe care o putem gestiona, în măsura în care sunt respectate şi acele reguli de distanţare fizică sau precauţii.

Sunt cazuri care sunt evaluate în mod particular, fiecare dintre ele, sunt anchete epidemiologice în derulare, sunt locuri şi locaţii care sunt izolate şi în ultima perioadă am putut vedea şi agenţi economici care au făcut evaluări angajaţilor şi au depistat cazuri noi”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a adăugat că ”suntem într-o transmitere comunitară accentuată în ultimele 10 zile, dar putem gestiona acest lucru”.

România, creștere accentuată a cazurilor noi de coronavirus

Reamintim că, în România, în ultimele zile, a fost o creștere accentuată a noilor cazuri de SARS-CoV-2, înregistrându-se în fiecare zi a săptămânii trecute peste 300 de noi infectări.

Pe de altă parte, luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportul zilnic, că la nivel național au fost înregistrate 246 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanțul total al contaminărilor în țara noastră ajungând, în acest moment la 24.291. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la debutul pandemiei și până în prezent, 3.531 români din afara țării au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj