CORONAVIRUS | Șerban Bubenek, despre diagnosticarea cu Covid-19 a șefei secției ATI de la Maternitatea Bucur: ‘Medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului’

CORONAVIRUS | Șerban Bubenek, despre diagnosticarea cu Covid-19 a șefei secției ATI de la Maternitatea Bucur: 'Medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului'
Foto: 360medical.ro

Medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă(SRATI)transmite, marți, în legătură cu apariția în spațiul public a unor informații legate de posibila nerespectare a normelor de prevenire a infecției cu virus SARS-CoV-2 de către medicul Rodica Ologu, șefa secției ATI de la Maternitatea Bucurdin București, că dezavuează orice încălcare a legislației.

SRATI: medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului

În același timp, reprezentanul SRATI atrage atenția asupra faptului că “medicii, la fel ca oricare alt angajat din orice alt domeniu, pot deveni simptomatici chiar în timpul serviciului”.

Reamintim în acest context că, potrivit autoritãților, doctorul Rodica Ologu a venit, vineri, în serviciul de gardã la maternitate, deși avea simptome sugestive pentru infecția cu noul virus. Sefa sectiei de anestezie si terapie intensiva de la Maternitate Bucur a fost internata la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

„În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, doamna doctor Rodica Ologu, șef de secție ATI Maternitatea „Bucur”, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardã, deși prezenta simptome sugestive pentru infecția cu COVID-19. Cu bunã știinþã, doctorița Ologu a evitat completarea rubricii de temperaturã din cadrul chestionarului de triaj, deși prezenta febrã”, a transmis conducerea Spitalului de Urgențã „Sfântul Ioan” din Bucurețti, în cadrul cãruia funcționeazã Maternitatea, care precizeazã cã medicul a purtat echipament de protecție pe toatã durata gãrzii și a stat izolatã în cabinet.

Medicul Ologu neagă aceste acuzații: „Eu nu am fost febrilă, asta vă pot spune. Aveam doar o durere de stomac, o durere cumplită. De unde să știu de chestia asta? Să îmi pun diagnostice așa eu, singură? În momentul când intri și ți se spune că ai temperatura 34 de grade, ai o durere de stomac, vine asistenta, spune că ești rece. Nu cred că poate fi vorba de așa ceva. E ușor să arunci cu noroi.”

“În acest sens, un viitor protocol național de testare obligatorie, la intevale prestabilite de timp a celor aflați în prima linie a luptei cu boala Covid-19 devine mai necesar ca oricând”, se mai arată în comunicatul Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Șefa ATI de la Maternitatea Bucur, infectată cu SARS-CoV-2, face acuzații grave la adresa DSP

Raluca Ologu a declarat marți, pentru HotNews, că nimeni de la Direcția de Sănătate Publică Bucureștinu a întrebat-o cu cine a intrat în contact – membri ai familiei și colegi de spital.

„Nu m-a întrebat nimeni (de la DSP – n.red.) cu cine am intrat în contact – din familie sau colegi. Cu mine nu a vorbit nimeni, nu am fost solicitată. Ei au făcut o anchetă a lor închisă. Asta este normal? Colegii mei au cerut să fie testați, dar nu se vrea. Nu știu care sunt motivele”, a declarat marți medicul Raluca Ologu pentru HotNews.ro.

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică (DSP) spun că o „anchetă preliminară” este în desfășurare.

Angajații maternitãții fac, însã, și ei acuzații grave la adresa DSP București. Aceștia susțin faptul cã nimeni din personalul unitãții medicale nu a fost testat, în cele 6 luni de când maternitatea a fost transformatã în unitate COVID.

Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)