CORONAVIRUS | Studiu: „Cocktailul” de anticorpi al Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu 81%

CORONAVIRUS | Studiu: „Cocktailul” de anticorpi al Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu 81%
Foto: Pixabay

Cocktailul cu anticorpi COVID-19 de la Regeneron a contribuit la reducerea riscului de infecții simptomatice cu 81% în rândul persoanelor din gospodăriile în care un alt membru se îmbolnăvise, potrivit unei declarații făcute luni de la partenerul său de producție, Roche.

„Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche, scrie Reuters.

„Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, potrivit sursei citate.

Studiu englez: Vaccinările anti-COVID-19 au prevenit 10.400 de decese la persoane cu vârste de 60 de ani sau mai mari

O analiză efectuată de Institutul englez de sănătate publică (PHE) arată că vaccinurile împotriva COVID-19 au prevenit 10.400 de decese în rândul persoanelor cu vârste de 60 de ani sau mai mari.

Cercetarea efectuată de PHE, care acoperă o perioadă cuprinsă între 8 decembrie și sfârșitul lunii martie, sugerează că au fost prevenite peste 9.000 de decese probabile la persoane cu vârste mai mari de 80 de ani.

PHE a precizat că a folosit date reale pentru a analiza cât de eficiente sunt serurile, adăugând că există „tot mai multe dovezi că vaccinurile ajută la reducerea transmiterii” de SARS-CoV-2. Luând acest aspect în calcul, au adăugat experții englezi, este plauzibil scenariul potrivit căruia „un număr și mai mare decese vor fi fost prevenite de campania de vaccinare”.

În esență, analiza „a comparat numărul observat de decese cu numărul de decese care ar fi fost așteptate dacă vaccinul n-ar fi fost administrată în această perioadă de timp”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`