CORONAVIRUS | Un membru al Directoratului Transelectrica a fost diagnosticat cu COVID-19

CORONAVIRUS | Un membru al Directoratului Transelectrica a fost diagnosticat cu COVID-19
Foto: pixabay.com

Un membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice (CNTEE) Transelectrica S.A. a fost diagnosticat cu COVID-19, informează reprezentanții instituției, printr-un comunicat de presă. Este vorba despre Corneliu Bogdan Marcu, care a primit, miercuri, rezultatul pozitiv al testului pentru infecția cu noul coronavirus.

Membru al Directoratului Transelectrica, infectat cu noul coronavirus

„În cursul zilei de astăzi, 9 septembrie 2020, domnul Corneliu Bogdan Marcu, membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA, a informat telefonic conducerea Companiei cu privire la faptul că în cursul serii de 8 septembrie 2020 şi-a făcut testul SARS COV2 şi a fost depistat pozitiv, atât el, cât şi soţia dumnealui, rezultatul primindu-l astăzi, 9 septembrie, în jurul orei 12:00. Domnul Corneliu Bogdan Marcu s-a autoizolat acasă împreună cu familia din cursul serii de 8 septembrie 2020”, se arată în comunicatul citat.

Direcția de Sănătate Publică a fost informată cu privire la această situație, iar conducerea Transelectrica a dispus o serie de măsuri, menite să asigure continuarea desfășurării activității companiei în condiții de siguranță.

Astfel, ”o parte dintre salariații identificați că au intrat în contact direct în ultima perioadă cu domnul Marcu au fost testați în cursul zilei de astăzi (miercuri, 9 septembrie – n.r.), urmând ca celelalte contacte identificate să fie testate pe parcursul zilei de mâine. Toate testele făcute au fost negative”. De asemenea, în seara zilei de miercuri va avea loc o dezinfecție la sediul Executivului companiei și se vor asigura ”condiții de lucru în regim de telemuncă pentru un număr mai mare de angajați, astfel încât la birou să fie prezent strict personalul a cărui activitate nu poate fi desfășurată de la distanță”.

Reprezentanții Transelectrica mai transmit că ”de la începutul pandemiei, la nivelul CNTEE Transelectrica SA au fost și sunt implementate o serie de măsuri de protecție a personalului prin punerea la dispoziție a materialelor sanitare (măști, mănuși, soluții dezinfectante), inclusiv prin măsurarea zilnică, la începerea programului, a temperaturii corporale a salariaților”.

Peste 1.200 de cazuri de COVID-19, confirmate în România în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.271 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 24.043 de teste efectuate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 51 de pacienți cuCOVID-19au decedat.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 98.304 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, dintre care1.271în ultimele 24 de ore. 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, potrivit statisticilor autorităților, până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cuCOVID-19au decedat.