CORONAVIRUS | Virgil Musta: Riscul de a ne contamina este foarte mare, ceea ce impune ca măsurile să fie mai riguroase

CORONAVIRUS | Virgil Musta: Riscul de a ne contamina este foarte mare, ceea ce impune ca măsurile să fie mai riguroase
foto: Facebook

Virgil Musta, madic la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a atras atenţia că riscul de contaminare cu noul coronavirus este foarte mare, iar recomandarea este ca oamenii să poarte mască de protecţie în orice împrejurare pentru prevenirea răspândirii acestuia.

Virgil Musta: Riscul de a ne contamina este foarte mare

Medicul a declarant pentru News.ro că este foarte multă lume contaminată şi fiecare are o cunoştinţă bolnavă, iar riscul de a ne contamina este foarte mare.

”Este atât de multă lume contaminată şi fiecare are o cunoştinţă bolnavă. Riscul de a ne contamina este foarte mare, ceea ce impune ca măsurile să fie mai riguroase. Recomand şi încerc să fac şi eu asta, orice contact cu o persoană, fie că la serviciu sau în alte circumstanţe, să port mască. Dacă trec printr-o zonă aglomerată, mi-am pus mască. De asemenea, caut să evit zonele cu aglomeraţie. Am evitat să merg la zile de naştere sau alte sărbători. Recomandarea este să consideraţi că orice persoană este potenţial contaminată”, a declarat el.

Virgil Musta a adăugat că virusul se va stopa, însă cu sacrificii.

”Sigur se va stopa virusul, probema e cu ce sacrificii. Din păcate, multă lume a pierdut pe cineva drag”, a afirmat acesta.

Virgil Musta a declarat că semnul esențial pentru a ne da seama dacă avem o simplă răceală sau coronavirus este pierderea gustului şi mirosului, precum şi peristarea simptomelor.

”Recomandarea este să vă izolaţi la primele simptome. Dacă în două – trei zile merge spre bine poate fi o viroză banală. Dacă simptomele persistă şi se pierde gustul şi mirosul, poate fi SARS CoV-2”, a spus Musta.

Virgil Musta: “Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni”

Totodată, el consideră că o scădere semnificativă a cazurilor de coronavirus ar fi posibilă printr-un blocaj total de două sau trei săptămâni. Pe de altă parte acesta a recunoscut că este imposibil de pus acum în practică o astfel de măsură în condițiile în care ea ar afecta grav economia.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, în raportul zilnic, 3.400 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național și 65 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore.

Astfel, numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 186.254, cu precizarea că 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce bilanțul fatalităților a ajuns la 5.996.