CORONAVIRUS | Wizz Air confirmă că a transportat un pasager infectat din Italia în România și înapoi

CORONAVIRUS | Wizz Air confirmă că a transportat un pasager infectat din Italia în România și înapoi

Compania aeriană Wizz Air confirmă că a transportat, pe ruta Craiova- Bologna, un pasager care a fost ulterior diagnosticat cu coronavirus.

Este vorba despre italianul de 71 de ani, care a vizitat România între 18 și 22 februarie.

Wizz Air menționează că avionul a fost scos din uz pentru a fi dezinfectat, iar ruta va fi operată cu o nouă aeronavă.

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air. (…)Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni”, arată reprezentanții companiei într-un comunicat remis presei.

Amintim că un cetățean italian în vârstă de 71 de ani a venit weekend-ul trecut în țara noastră, însoțit de soția sa de origine română.

În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane.

Bărbatul a mai desfășurat și o serie de întâlniri de afaceri, precizează MAE.

În aceste condiții, autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

La întoarcea în Italia, acesta s-a simțit rău și a mers la spital. El a fost diagnosticat cu coronavirus și este internat la un spital din Rimini.

Totodată, soția sa a fost plasată în carantină.

Italia este cea mai afectată țară europeană din cauza Covid-19.

Bilanțul vicitimelor coronavirusului, la nivel mondial, crește de la o zi la alta, depășind, miercuri dimineață, 2.760 de morți.

În China sunt 2.715 de victime, Iran -15, Coreea de Sud – 12,Italia– 11, Japonia – 5, Hong Kong – 2, Filipine – 1, Franţa – 1 şi Taiwan – 1.

Autoritățile chineze au mai comunicat faptul că încă 406 oameni s-au îmbolnăvit, dar 29.745 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din spital. Numărul total de cazuri de îmbolnăviri la nivel global a ajuns la 80.970 (78.064 doar înChina).

În România, sunt 26 de persoane în carantină, niciun caz confirmat, iar alte 2.077 de oameni sunt monitorizați la domiciliu, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

De asemnea, MAI a avertizat că cei care nu respectă regulile se vor alege cu dosar penal. (Detalii AICI)

Tags: