Corupția și șpaga din România, subiecte pentru presa internațională: Două surori vor să plece în Canada din cauza sărăciei din țară (VIDEO)

Corupția și șpaga din România, subiecte pentru presa internațională: Două surori vor să plece în Canada din cauza sărăciei din țară (VIDEO)
Foto: Captură video

Corupţia şi şpaga din România sunt din nou subiecte în presa internaţională, potrivit B1 TV.

Jurnaliștii suedezi de la ziarul Expressen au vrut să afle nemulțumirile generației tinere şi publică povestea a două surori, care spun că vor să plece în Canada să muncească, din cauza sărăciei de pe plaiurile mioritice.

Mulţi dintre tinerii români nu sunt însă de acord cu modul în care ţara noastră este prezentată în publicaţia suedeză.

Rămase fără mamă, Ana Maria de 22 de ani şi sora sa, Gabriela, de 26 de ani, trăiesc împreună într-un apartament din cartierul bucureştean Militari. Fetele au învăţat să se îngrijească una pe alta şi spun că fac mari eforturi pentru ca amândouă să poată studia, chiar dacă asta înseamnă cursuri, serviciu şi învăţat pe rând.

Acum, Ana Maria lucrează cu program redus la un restaurant, iar în timpul liber învaţă pentru examenul de licenţă, pe care l-a picat deja de patru ori. Fiecare restanţă o costă în plus, dar, mai mult, îi întârzie Gabrielei dreptul de a se reapuca de cursuri.

Când era mai mică, Ana Maria şi-a dorit să se facă medic, însă a renunţat la acest vis. Nu poate uita cum, în timp ce se zvârcolea de durere în spital, chirurgul i-a cerut mamei 500 de lei, „pentru operaţie”.

Sora sa, Gabriela, şi-ar dori să studieze istoria artelor, dar până atunci câştigă ceva bani din web design şi vânzare de bijuterii.

Cele două surori spun că ar putea fi nevoite să plece în Canada, pentru o viaţă mai bună.

Povestea celor două a apărut în ziarul suedez Expressen.

Publicaţia scrie despre corupţia şi şpaga, care au devenit un adevărat flagel în ţara noastră. Dar şi despre faptul că mulţi dintre tinerii români spun că s-au săturat ca în presainternaţională să apară doar lucruri urâte despre România.

Corupția și șpaga din România, subiecte pentru presa internațională: Două surori vor să plece în Canada din cauza sărăciei din țara

#DIRECT_ONE_pwitbv#

Urmăriți B1TV.ro și pe