Încă 7 cazuri de coronavirus în România: 6 la Hunedoara, 1 în Covasna. Bilanțul total a ajuns la 59 de infectări

Încă 7 cazuri de coronavirus în România: 6 la Hunedoara, 1 în Covasna. Bilanțul total a ajuns la 59 de infectări
Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min

UPDATE: Cele șase persoane din Hunedoara diagnosticate cu noul coronavirus au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani care s-a ales cu dosar penal și o amendă de 10.000 de lei pentru că nu a respectat izolarea la domiciliu. Trei dintre aceste persoane sunt cadre medicale. (Detalii AICI)

ȘTIRE INIȚIALĂ: Încă 7 români au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani din Covasna și de alte șase persoane din Hunedoara.

Bărbatul din Covasna a venit din Italia, mai precis din Trentino, pe 8 martie. Acesta a stat în autoizolare la domiciliu, precizează autoritățile.

De altfel, sunt mai multe persoane care, joi, au fost depistate cu noul coronavirus, după ce au revenit în Italia.

Despre cele șase cazuri din Hunedoara deocamdată nu se cunosc prea multe informații. Autoritățile vor reveni cu detalii.

Pacientul cu numărul 50 infectat cu noul coronavirus este o femeie din Neamț, revenită și ea din Italia. Femeia are 54 de ani, iar pe 1 martie a revenit din Italia, dintr-o zonă neafectată de COVID-19. Ea este acum internată la Spitalul Roman. A ajuns acolo cu tuse, febră și faringită.

A mai fost diagnosticat joi după-amiază un tânăr de 21 de ani din județul Mureș, șofer de TIR, care călători în Italia în perioada 4-6 martie. In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

De asemenea, are COVID-19 o femeie de 33 de ani care lucrează în Trentino, Italia. S-a intors pe 10.03.2020, in ziua urmatoare, pe 11.03.2020 se internează cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Sunt 59 de cazuri de coronavirus în România, 18 dintre ele raportate numai miercuri. Șase din cei 59 sunt deja vindecați și au fost externați.