Cozi de kilometri în diaspora, mii de oameni aşteaptă să voteze. La Ambasada din Paris se cântă imnul României, mii de români scandează la Roma (VIDEO)

Cozi de kilometri în diaspora, mii de oameni aşteaptă să voteze. La Ambasada din Paris se cântă imnul României, mii de români scandează la Roma (VIDEO)
Vot la Paris. Sursa foto: Vasile Damian

Şi la turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale interesul pentru votare în diaspora este foarte, foarte mare.

Mii de români vor să îşi exercite dreptul de vot în toate secţiile de votare deschise peste hotare, oamenii stând încă de la primele ore ale dimineţii la cozi foarte mari.

Oamenii postează imagini cu situaţia din diferite locaţii pe diferite reţele de socializare, existând deja premizele ca multe persoană să nu poată vota, la fel ca la turul I.

Peste 4.000 de români protestează la Consulatul din Munchen (Detalii AICI)

La ora 13:00, jandarmii italieni au fost trimişi la Consulatul din Torino unde 5.000 de români vor să voteze… Situaţia devine tensionată şi la Paris (Detalii AICI)


Mii de români scandează la Roma „Nu plecăm!” şi „Hoţii!”
 

Coadă la vot în Strasbourg

Postare de Mădălina Ciutacu

Coadă la vot în Munchen
 

Coadă la vot în Dublin

La Ambasada din Paris se cântă deja imnul României

 


Imagini impresionante de dimineaţă de la Consulatul din Paris


Sursa: Vasile Damian

Coadă la vot la Bruxelles
 

Oamenii au început să huiduie la Torino

 

La Torino, votanţii au venit de la 5 dimineaţa în faţa consulatului, iar la Londra unii s-au aşezat la rând încă de sâmbătă seară. Sute de români aşteaptă să voteze şi în Paris, unde s-au format două cozi.

Peste 1.000 de români stau la coadă să voteze în Torino. La primele ore ale dimineții, coada se întindea deja pe aproximativ 2 kilometri.

Anca Manolea, o jurnalistă din Torino, a declarat pentru B1 TV că situația de la Torino este ”destul de dezastruasă” și că oamenii se află în fața singurei secții de votare din oraș încă de la ora 5 dimineața. 

”Situația este destul de dezastroasă. Este deja o coada de un kilometru jumătate sau doi, oamenii sunt la coadă de la ora 5 dimineață. Există o singură secție. Sunt mult mai mulți oameni decât în primul tur. Problema principală este că avem doar o secție de vot, iar în Torino sunt 50.000 de români, dar vin să voteze români și din alte zone. În medie votează aproximativ 50 de persoane la 12 minute. Sunt cinci persoane, în loc de tre,i care conpletează datele pe listele suplimentare, dar nu este de ajuns. Lumea la prezidențiale vrea să voteze pentru că este interesată de ce se întâmplă acasă, de aceea sunt destul de activi la alegerile prezidențiale. De la ora 5, s-au mobilizat, sunt determinați, vor să stea la coadă, vor să-și exercite acest drept constituțional și nu cred că vor ceda prea ușor”, a spus Anca Manolea.

Coadă la vot, în Coslada, Spania
 

La Paris, unde sunt amenajate două secții de votare, la deschiderea secțiilor sute de oameni erau deja la coadă. Alexandru Urdaș, coordonator al Ligii Studenților din Franța, aflat la Paris, a spus că în fața secțiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane. ”Cam 800 de oameni sunt la coada mai mică și peste o mie la cealaltă. 800 coada mai mică și peste o mie. Poliția e cu noi, e liniște, a început ploia. Toată lumea este foarte motivată”, a declarat Urdaș, potrivit Mediafax.

Străzi blocate la Paris de miile de români care încearcă să voteze la ambasadă

În Londra, zeci de români din străinătate s-au așezat la coadă încă de sâmbătă seară, pentru a putea vota în turul doi al alegerilor prezidențiale, mulţi dintre ei venind de la sute de kilometri, cu autocare închiriate, în oraşele unde sunt organizate secţii de votare.

Coadă incredibilă la 7:30 la consulatul din Londra
 

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

În străinătate sunt amenajate 294 de secții de votare la care românii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

1.000 de români, la coadă la Torino, pentru a vota

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)