Credincioșii ajunși la Mănăstirea Curtea de Argeș s-au împins cu jandarmii ca să intre la slujbă / 2.500 de enoriași, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula (VIDEO)

Credincioșii ajunși la Mănăstirea Curtea de Argeș s-au împins cu jandarmii ca să intre la slujbă / 2.500 de enoriași, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula (VIDEO)
Captură Digi24

Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula din Cluj se desfăşoară anul acesta cu multe restricţii, informează B1 TV. Câteva mii de credincioşi au luat cu asalt pajiştea din apropierea lăcaşului de cult, în aşteptarea prăznuirii Adormirii Maicii Domnului. La Mănăstirea Curtea de Argeș, credincioșii s-au împins cu jandarmii, ca să intre la slujbă.

Aglomerație la Mănăstirea Nicula, la cel mai mare pelerinaj al verii

Credincioșii și-au instalat în cursul zilei corturile pe pajiștea din fața Mănăstirii. Hramul de anul acesta se va sărbători în condiții speciale: toată lumea poartă mască şi trebuie să păstreze dinstanţa socială.

Tocmai pentru ca toată lumea să fie în siguranţă, dealul mănăstirii a fost împărțit în două. În partea de jos, oamenii și-au așezat păturile. Au fost puse garduri despărțitoare, iar corturile au voie să fie amplasate doar în partea de sus, între copaci.

„Este o organizare bună, lumea e civilizată și este o interiorizare remarcabilă pe care o constat. E un moment de bucurie”, a spus unul dintre credincioșii prezenți.

300 de polițiști și jandarmi vor fi prezenți la mănăstire pe toată perioada procesiuniii. Comitetul pentru Situații de Urgență din Cluj a decis că pelerinajul se va încheia fără masa tradițională cu sarmale, care era oferită, de obicei, la finalul slujbei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Credincioșii nu au voie să sărute icoana Maicii Domnului

Vineri seară a avut loc momentul cel mai aşteptat al săptămânii. Icoana făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică, însă enoriașii nu mai au voie să o sărute, la fel ca în anii trecuţi.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a devenit cunoscută în 1699, atunci când, potrivit preoților, a plâns.

„Din momentul plângerii icoanei au început să se facă pelerinaj la icoană, să vadă cum plânge icoana Maicii Domnului. Și au început multe vindecări: oameni bolnavi și plecau efectiv sănătoși. Și consemnată în istoria mănăstorii cunoaștem multe cazuri: cancer, leucemie, naștere, oameni care medical vorbind nu putea să aibă copii”, a susținut părintele Pantelimon, reprezentant al Mănăstirii Nicula, citat de Digi24.

La Curtea de Argeș, enoriașiis-au împins cu jandarmii

La Mănăstirea Curtea de Argeș, credincioșii s-au împins cu jandarmii, ca să intre la slujbă, notează Digi24.

Regulile de protecție sanitară au făcut ca pe cei 3.000 de metri pătrați din fața noii biserici regale să poată intra un număr limitat de enoriași.

„O dată dacă mai dai masca aia jos, te dau afară! Eu ți-am spus, te-am avertizat”, i-a spus un jandarm supărat unui enoriaș.

Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului

Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc astăzi, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, numită în popor și Uspenia sau Sfânta Maria Mare.

Sărbătoarea de azi mai este considerată şi hotarul dintre vară şi toamnă, mai multe tradiţii, obiceiuri şi superstiţii fiind legate de această zi.

Din 15 august se deschide şi sezonul nunţilor, acesta ţinând până la intrarea în postul Crăciunului.

Ultima oră
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor