Crin Bologa: Unele dintre persoanele investigate de procurorii DNA dispun de sume mai mari decât bugetul instituției

Crin Bologa: Unele dintre persoanele investigate de procurorii DNA dispun de sume mai mari decât bugetul instituției
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Crin Bologa, procurorul-șef DNA, a declarat, luni, că unele dintre persoanele investigate de procurorii anticorupție dispun de sume mai mari decât bugetul Direcţiei. Acesta a atras atenția că metodele prin care inculpații își ascund bunurile obţinute prin fapte de corupţie sunt „din ce în ce mai sofisticate”.

Crin Bologa (DNA), despre investigarea infracțiunilor de corupție

„Evoluţia actuală a investigaţiilor noastre arată că infracţiunile de corupţie şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie, dar şi disimularea produsului infracţiunilor sunt comise în moduri din ce în ce mai sofisticate, utilizând circuite financiare complexe, răspândite în diferite jurisdicţii, pe teritoriul mai multor state”, a declarat Crin Bologa, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că, în general, inculpații din dosarele DNA sunt persoane instruite, bine relaţionate, cu acces la expertiză şi care au mijloace complexe prin care ascund produsul infracţiunii.

„Noi noi trebuie să ţinem pasul cu aceştia. Unele dintre persoanele investigate de noi dispun de sume mai mari decât bugetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a punctat procurorul-șef DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe