Cristi Borcea, eliberat pentru o cauțiune uriașă

Cristi Borcea, eliberat pentru o cauțiune uriașă

După ore bune de audieri într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristi Borcea a putut pleca acasă, dar doar după ce a plătit o cauțiune de două milioane de lei, informează Digi24.

Vineri, procurorii DIICOT au efectuat 24 de percheziții în Bucureşti, Brăila şi Constanţa, inclusiv la casa lui Cristian Borcea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Vizați sunt și doi foști directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul a fost estimat în acest caz la 40 de milioane de euro.

Banii au fost obținuți prin perfectarea unor contracte încheiate inițial între Rompetrol și o serie de companii pentru servicii sau bunuri. Aceste servicii sau bunuri existau în realitate, însă ulterior, firmele beneficiare, care încasau anumite sume de bani, evitau plata impozitului datorat statului prin încheierea unor contracte fictive. În această rețea erau strecurate și companii care erau pe numele lui Borcea.

Chiar când se petreceau aceste presupuse ilegalități, Borcea era judecat în dosarul transferurilor.

Borcea a fost eliberat din închisoare în luna iulie, din Penitenciarul Jilava, după 4 ani şi 4 luni de închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiţionată. El a ispășit pedeapsa dispusă în dosarul transferurilor de jucători.