Cristi Borcea, transferat la SPITALUL penitenciar Rahova: ‘Nimeni NU vrea să riște. Istoricul său medical…’ (VIDEO)

Cristi Borcea, transferat la SPITALUL penitenciar Rahova: 'Nimeni NU vrea să riște. Istoricul său medical...' (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Fostul acţionar de la Dinamo Cristi Borcea a ajuns de urgenţă la spital. Borcea a fost transferat din celula Penitenciarului Rahova, unde era încarcerat, într-o rezervă a Penitenciarului Spital Rahova.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București, Cristi Borcea, se află în rezerva Penitenciarului Spital Rahova. Borcea este, până la sfârșitul lunii februarie, în perioada de carantină de trei săptămâni prin care toți pușcăriașii trebuie să treacă obligatoriu în momentul în care ajung după gratii, pentru a fi supuși unor investigații medicale și a se stabili dacă execută pedeapsa în regim închis sau semideschis.

Acesta a reușit să obțină transferul din celulă în închisoarea-spital Rahova bazându-se pe istoricul său medical, printre care cardiopatie ischemică, bypass coronarian, hipertensiune arterială şi intoxicație cu metale grele.

„Nu e bolnav sau oricum nu e ceva grav. Deţinutul a cerut să fie supus unor controale medicale. Doar se caută de boli, dar cum istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să rişte. Aşa că i-a fost aprobat transferul la spital (n.red. – Penitenciarul Spital Rahova)”, a anunţat Libertatea, citând persoane din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Cererea lui de transfer nu a fost urmarea unei urgențe medicale, dar nici nu putea fi respinsă, pentru că trebuia să se stabilească dacă bolile de care suferă necesită menținerea lui în spitalul penitenciar pe durata detenției sau el poate să stea în celulă.

Reamintim că, fostul dinamovist a fost condamnat, pe 7 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor, sub acuzația că a prejudiciat statul român cu aproape 28 de milioane de euro. Aşadar, Cristi Borcea s-a întors după gratii la doar 7 luni după ce a fost eliberat condiționat în urma pedepsei primite în dosarul „Transferurilor de sjucători”.