Cristian Bușoi (PNL): Disperat după bani, Guvernul Dragnea-Dăncilă mută, pe șest, taxa pe viciu, de la investiții în Sănătate, la bugetulul consolidat

Cristian Bușoi (PNL): Disperat după bani, Guvernul Dragnea-Dăncilă mută, pe șest, taxa pe viciu, de la investiții în Sănătate, la bugetulul consolidat

Disperat după bani, Guvernul Dragnea-Dăncilă mută, pe șest, taxa pe viciu, de la investiții în Sănătate, la bugetulul consolidat, arată vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi.

“Intenția de a muta taxa pe viciu, care asigura investițiile în Sănătate, la bugetul consolidat, este un semn de disperare al guvernului PSD, aflat într-o criză majoră de bani.

Trebuie înţeles un lucru: cheltuirea fondurilor care ar fi trebuit să fie destinate investiţiilor în Sănătate, pentru salarii și pensii, reflectă incompetenţa guvernului Dragnea-Dăncilă, care nu creează investiţii care să susţină cheltuielile în creştere”, scrie Cristian Bușoi pe Facebook.

Liderul PNL București este de părere că ce face PSD în domeniul Sănătăţii este bătaie de joc.

“Oamenii aceștia nu doar nu au făcut nimic din ceea ce au promis în celebrul program de guvernare ca alocări şi investiţii, dar nu au mişcat un deget nici să atragă fonduri europene cu care se pot construi spitalele regionale.

Foamea de bani a guvernului este un semnal de criză economică şi de disfuncționalitate instituțională. Unde este creșterea economică care ar trebui să producă încasări mai mari la buget și unde sunt încasările crescute cu care se laudă ANAF, dacă guvernanţii sunt nevoiţi să bage mâna în bugetul Sănătăţii?!

Mutarea taxei pe viciu de la Sănătate, la bugetul consolidat, loveşte direct în sănătatea românilor. Este pentru a două oară când guvernul dă semne că vrea să intre în banii, şi aşa puţini, alocați pentru Sănătate. Vă reamintesc că, în vară, ministrul Teodorovici dorea introducerea pachetelor de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul contribuției la Sănătate”, spune Cristian Bușoi.