Cristian Rada, director general Blue Air: Repornirea companiei nu este atât de simplă cum pare. Când a ajuns știrea în străinătate, partenerii externi ne-au resetat toate înțelegerile de credit (VIDEO)

Cristian Rada, director general Blue Air: Repornirea companiei nu este atât de simplă cum pare. Când a ajuns știrea în străinătate, partenerii externi ne-au resetat toate înțelegerile de credit (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Există o serie de provocări destul de complicate în ceea ce privește reluarea zborurilor Blue Air, a declarat directorul general al companiei aeriene, Cristian Rada, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ce a spus Cristian Rada, director general Blue Air, pe B1 TV, despre repornirea companiei și reluarea zborurilor

Întrebat când se reiau zborurile Blue Air, Cristian Rada a spus: „Sigur, și pentru noi este preocuparea absolută acest lucru și încă de dimineață suntem în Consiliul de Administrație și aici urmează să dezbatem și să luăm decizia vizavi de reînceperea zborurilor. În acest moment încă dezbatem, analiza este foarte complexă. Ce vreau să precizez este că în cazul nostru s-a oprit practic o companie aeriană și repornirea ei nu este atât de simplă cum pare”.

Întrebat dacă au fost deblocate conturile companiei, directorul general Blue Air a afirmat: „La ora la care am intrat în Consiliul de Administrație nu erau încă deblocate conturile. Actele necesare erau depuse, însă am înțeles că este o tehnicalitate care durează probabil câteva ore. Ne așteptăm ca în cursul zilei de astăzi să se și întâmple acest lucru.

„Ce aș vrea însă să mai precizez este că sunt niște provocări destul de complicate acum în ceea ce privește pornirea zborurilor. Să nu uităm că, în momentul în care această știre a ajuns și în străinătate, toți partenerii noștri externi, în principal, ne-au resetat practic toate înțelegerile de credit pe care le-am avut. În acest moment, practic, trebuie să negociem cu fiecare din ei, unu câte unu, condițiile în care putem relua zborurile”, a adăugat Cristian Rada.

„Beneficiam de niște descoperiri de credit, niște linii de credit, din partea lor și unii din ei solicită aplicarea întregului debit înainte de orice discuție, cu alții suntem în negocieri. De aceea, îmi e greu să vă dau acum o dată exactă. Ce pot să vă spun este că e preocuparea maximă să ne întoarcem în aer și mai ales să ne aducem pasagerii acasă”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)