Cristian Rizea, CONDAMNAT DEFINITIV la patru ani și opt luni de închisoare: Fostul deputat PSD a fugit din ţară

Cristian Rizea, CONDAMNAT DEFINITIV la patru ani și opt luni de închisoare: Fostul deputat PSD a fugit din ţară
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat, luni, la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Între timp, Cristian Rizea a fugit din ţară. Avocatul său a anunţat că fostul deputat „se plimbă din loc în loc” în ţară şi străinătate pentru că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil şi că s-ar afla în Statele Unite.

În aceste condiții, Rizea va fi căutat de polițiști la locuința sa din România, iar dacă nu va fi găsit, va fi dat în urmărire internațională.

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut condamnarea la 7 ani de închisoare cu executare în cazul lui Cristian Rizea.

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.