Cristian Sima: Justiția este o răfuială între două găști. Există o singură victimă majoră – poporul spectator

Cristian Sima: Justiția este o răfuială între două găști. Există o singură victimă majoră - poporul spectator

Cristian Sima continuă seria criticilor la adresa politicienilor. Brokerul scrie, într-o postare pe pagina sa de facebook, că România se află în situație de criză din cauza hoților din Parlament și din mediul de afaceri. Totodată, Sima dezvăluie că știa că banii pe care îi juca la bursă sunt furați.

„Toți știm că oamenii care ne conduc și marii afaceriști sunt hoți. Fără nicio excepție. Toți ne-am complăcut în cituația creată. Unii chiar au început să emită păreri: lasă că al meu fură mai puțin decât al tău. (…)” scrie Sima pe contul de socializare.

„Eu știam că banii pe care îi joc la bursă sunt furați. Veneau însă legal, prin bancă. Nu era treaba mea”, adaugă brokerul fugar.

Români sunt obișnuiți să dea șpagă: la medici, la ghișee, la fondul clasei, cam peste tot: „Ni se părea prea mică pentru a conta în economia generală. Nu a fost așa, a contat. (…) Cine lucra la patron român știa că acela face o mică evaziune, dar nu era treaba lui. Doctorii când își iau plicul nu își pun problema de unde li se oferă acei bani”

Dacă stăm și analizăm de câte ori am trecut cu vederea micile infracțiuni, șpăgile date, vom înțelege de ce am ajuns aici. 

„Fiecare dintre noi am putea grăbi schimbarea. Să începem cu noi”, îndeamnă Cristian Sima.

Într-o altă postare, brokerul afirmă: „Justiția este o răfuială între două găști, cu câteva victime minore și cu o singură victimă majoră – poporul spectator. Nu vom uita nimic, ar nici nu vom învăța nimic!”