Cristian Tudor Popescu, despre reținerea lui Videanu: S-a umflat cu milioane de euro privindu-ne pe toţi de sus, spunându-ne că este deştept, capitalist

Cristian Tudor Popescu, despre reținerea lui Videanu: S-a umflat cu milioane de euro privindu-ne pe toţi de sus, spunându-ne că este deştept, capitalist

În contextul reținerii președintele PDL București, Adriean Videanu de DNA, în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, jurnalistul Cristian Tudor Popescu mărturisește că ”marea problemă a României în dosarele de corupţie, subliniată şi de cel mai recent raport MCV, este recuperarea prejudiciilor”.

Oare comit un păcat dacă spun că m-am bucurat? M-am bucurat să îl văd pe acest individ, a cărui imagine de pe plaja de la Monte Carlo, unde bătea o tablă revărsându-şi burţile, împreună cu alţi şmecheri de mari dimensiuni, şi după aceea explica, în momentul în care îl întrebau jurnaliştii în legătură cu castelul pe care l-a construit la Snagov şi spunea că şi-a făcut o casă ca tot omul. Această bătaie de joc, această sfidare a cetăţenilor din ţara asta de către indivizi ca Videanu mă face pe mine – sunt şi eu un cetăţean – să mă bucur că este întrebat de sănătate la Rahova. S-au umflat de milioane de euro privindu-ne pe toţi de sus, spunându-ne că sunt deştepţi, capitalişti… Uite că a venit vremea să vedem cum se făceau aceste milioane. Încerc vag un sentiment de bucurie”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Gândul.info.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Se pare că Videanu a fost ajutat de Alina Bica să scape de sechestru.

”Domnul Videanu este acuzat de posibilă faptă de complicitate pentru abuz în serviciu. Vom demonstra în fața judecătorilor că nu a fost implicat în această faptă adusă la cunoștință de DNA”, a declarat avocatul președintelui PDL București, Cristian Ene.

Adriean Videanu a fost scos cu cătușe din sediul DNA și dus în arestul poliției. (VIDEO)