Cristian Tudor Popescu: DNA este cea mai puternică forță de opoziție la actuala putere. Aștept o reacție de la Bruxelles cu privire la limitarea grosolană a presei

Cristian Tudor Popescu: DNA este cea mai puternică forță de opoziție la actuala putere. Aștept o reacție de la Bruxelles cu privire la limitarea grosolană a presei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că dorința actualei puteri este să aducă presa în situația de dinainte de 1989 prin adoptarea legii care interzice dezvăluirea de informaţii care nu au caracter public dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare .

„Ponta și-a făcut sieși un cadou pentru că în acest moment DNA este cea mai puternică forță de opoziție la actuala putere din peisajul politic românesc. Puterea are mai mult de apărat și de pierdut și atunci se recurge la acest procedeu. Dorința lor cea mai mare este ca presa să fie adusă în situația de dinainte de 1989”, a afirmat jurnalistul, miercuri seara, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Actualitatea românească”, de pe B1 TV.

„Problema principală a puterii în această campanie sunt daunele de imagine. Până se judecă procesele care se deschid acum cu mulții indivizi pe care îi vedem plimbați în cătușe o să treacă mult timp. Dar imaginile rămân și stenogramele la fel. Acest lucru îi deranjează pe domnii de la putere pentru că din acele stenogramele rezultă niște lucruri pe care le poate înțelege și baba Leana și asta e foarte periculos”, a mai spus CTP.

„Vor să stopeze această comunicare, sunt lucruri reale care sunt aduse la cunoștința publicului. De ce trebuie să fie blocate? Pentru că influențează ancheta? Revenim la o altă discuție în legătură cu posibilitatea ca judecătorii să fie intimidați prin presă ca să-și facă meseria. Dacă domnii nu sunt în stare să ia deciziile corecte pentru că apar nu știu ce articile în presă atunci nu au ce căuta în funcțiile alea”, a continuat acesta.

Jurnalistul a mai precizat că așteaptă o reacție din partea forurilor europene cu privire la această lege controversată.

„Probleme va avea o anumită parte a presei. Singura speranță nu este în interior aici, ci organizațiile în care suntem membri, NATO, UE și subdiziviunile lor. Aștept o reacție din partea bruxelles-ului, așa cum a fost avut în legătură cu intimidarea judecătorilor de către jurnaliști și am considerat că e greșit. Ce vor face acum? Vreau să văd ce spun acum despre această limitare grosolană a poobilităților presei de a aduce la cunoștința populației cine sunt persoanele publice pe care le vedem de aâtia ani pe ecrane”, a mai spus jurnalistul.

CTP: DNA este cea mai puternică forță de opoziție la actuala putere