Criza COVID-19: Compania aeriană British Airways concediază 10.000 de angajaţi

Criza COVID-19: Compania aeriană British Airways concediază 10.000 de angajaţi

La începutul lunii aprilie, cea mai mare companieaeriană din Marea Britanie lua în calcul trimiterea în șomaj a aproape 80% din personalul care operează zboruri, negociind unplan de suspendare a32,000 de angajați pentru a putea depăși provocările finaciare pe care le întâmpină din cauzapandemiei de coronavirus.

Acum, efectele negative generate de pandemie ar putea determina compania aeriană British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, să renunțe la aproape 10.000 de angajați, notează Bloomberg.

British Airways concediază 10.000 de angajaţi

Până săptămâna trecută, British Airways renunțase deja la 7.200 de angajaţi, iar restructurările ar putea continua, a anunţat Alex Cruz, CEO-ul companiei.

Operatorul britanic a fost criticat dur de sindicate pentru planul anunţat initial, prin care intenționa să concedieze 12.000 de oameni, fiind acuzat că foloseşte criza coronavirusului drept scuză pentru concedierile masive.

Momentan, British Airways operază la circa 25-30% din capacitate, în vreme ce regulile de carantină se schimbă constant în ţările din Europa, fapt ce afectează cererea.

Transportatorul național al Marii Britaniia redus masiv zborurile de la declanșarea stării de urgență și a avertizat că este necesarsă reducă și mai mult costurile pentru a supraviețui, de unde și decizia prezentată ulterior.

British Airways retrage din uz toată flota de avioane Boeing 747

La jumătatea lunii iulie, compania anunța că va scoate din uz întreaga flotă de avioane Boeing 747, notează The Guardian.

Mai exact, compania va retrage toate cele 31 de avioane model 747-400, mai devreme cu trei ani decât era prevăzut initial.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, compania a fost forţată să îşi menţină aproape întreaga flotă la sol, de la sfârşitul lunii martie, iar majoritatea rutelor au fost reluate abia în iulie.

Cu toate acestea, avioanele vor fi înlocuite cu modele mai modern, precum Airbus 350 şi Boeing 787 Dreamliner, în încercarea de atingere a nivelului de zero emisii de carbon până în 2050.

Concedieri în masă și la compania Airbus

Și compania francezăAirbuseste unul dintre marii pierdanți ai crizei provocate de noul coronavirus.

Producătorul de avioane a anunțat că va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă, dat fiind contextul actual, scrieReuters.

Mai exact, cel mai mare grup aerospaţial din Europa a arătat că va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 în alte regiuni.

Cu toate acestea,Airbusse opune concedierilor forţate, dorind totuși plecări voluntare, pensionări anticipate şi scheme de angajare part-time pe termen lung, dorind să încheie un acord referitor la restructurarea forţei de muncă până în 2021.

Airbusdeține o forţă de muncă de 135.000 de oameni, însă aproximativ 37% din personal urmează să se pensioneze în acest deceniu. Astfel, surse din industrie susțin căAirbusîşi bazează restructurarea pe o reducere de 40% a producţiei de aeronave, timp de doi ani.

Ultima oră
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)