Criza Metrorex se acutizează: Timpul de așteptare în stație s-ar putea dubla

Criza Metrorex se acutizează: Timpul de așteptare în stație s-ar putea dubla
Stația de metrou Piața Victoriei. Foto: Facebook

Problemele financiare continuă la Metrorex și după plecarea lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor. Astfel, directorul general de la metrou, Ștefan Paraschiv, a propus noi măsuri pentru o mai bună gestionare a bugetului.

Metrorex se află în negocieri cu sindicaliștii. Nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor. Pentru luna octombrie, doar o parte pot fi acoperite. De aproximativ 137 de milioane de lei are nevoie Metrorex până la finalul anului, iar în urma noului plan ar urma să fie „salvate” 32 de milioane de lei. Și în acest scenariu, în continuare insuficiente.

Salariile de la Metrorex, reduse

Potrivit propunerilor de la vârful Metrorex, programul de lucru pentru angajați ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, iar salariile reduse cu 20%. Astfel, timpul de așteptare al trenurilor ar urma să crească de la 4-7 minute, la 10-15 minute.

Reducerea programului de lucru și tăierea salariilor nu ar urma să se aplice și pentru posturile de conducere, precum funcția de director general sau șefii de direcții, potrivit Antena 3.